Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

De meeste mensen hebben wel een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren welke ook wel de AVP genoemd word. De AVP dekt schade in privésituaties waar u aansprakelijk voor bent. Het kan hierbij gaan om zowel zaakschade als persoonsschade. Let echter wel op dat de AVP geen dekking tegen schade bied die u met uw bedrijf veroorzaakt. Hiervoor is de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven in het leven geroepen. Deze verzekering word ook wel de AVB genoemd.

De AVB dekt schade die u tijdens uw werk veroorzaakt. Het kan bij deze verzekering tevens gaan om persoon- en zaakschade. U kan hierbij bijvoorbeeld denken aan het omstoten van een kunstwerk op een bedrijf. De dekking is in vele gevallen te vergelijken met de aansprakelijkheid voor particulieren. In dit geval gaat het dan om de schade die u met uw bedrijf maakt.

Is een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven verplicht

Net als de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is deze verzekering niet wettelijk verplicht. De schades die uw aanricht kunnen echter flink oplopen in bedrag. Ondanks dat deze verzekering niet wettelijk verplicht is word deze door brancheorganisaties en opdrachtgevers wel als vereiste gezien. Daarom is deze verzekering sterk aan te raden. Bovendien zijn de premies voor een AVB relatief laag.

Wat valt er niet onder de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

U bent met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven niet verzekerd voor beroepsaansprakelijkheid. Hier is een aparte verzekering voor in het leven geroep. Hier over leest u later meer. Tevens spullen die u onder opzicht heeft zijn niet meeverzekerd onder de AVB.  U kan hierbij denken aan spullen die u moet plaatsen zoals een badkamer of keuken. Wanneer u hier verantwoordelijk voor bent en er schade ontstaat, is deze niet gedekt op de AVB. Mocht uw werk niet naar tevredenheid van de klant zijn dan is dit tevens niet gedekt onder de AVB.

Mocht u er zeker van willen zijn dat uw AVB de juiste situaties dekt. Lees dan ten alle tijden de polisvoorwaarden door. Op de AVB is meestal een eigen risico van toepassing deze kan u ook vinden in de polisvoorwaarden.

Wat klanten zeggen over onze service

Top klantenservice!

Stijn
2020, Holthone

Wat is het verschil tussen een AVB en een BAV

Er ontstaat vaak een misverstand tussen de AVB en de BAV. De BAV staat voor beroepsaansprakelijkheidsverzekering. De BAV bied dekking tegen het geven van verkeerd advies of onvolledige informatie. Hier kan u dus een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor afsluiten.

De verzekering bied dekking tegen financiële schade die door uw beroepsfout geleden word door de opdrachtgever. U moet hier dan echter wel aansprakelijk voor zijn. Over het algemeen is deze verzekering bedoeld voor MKB’ers en ZZP’ers die advies geven. U kan hierbij dan bijvoorbeeld denken aan consultants en ingenieurs.

Het doorgeven van wijzigingen

Het is voor ons heel belangrijk om op de hoogte te zijn van de wijzigingen binnen uw bedrijf. Deze kunnen namelijk van invloed zijn op de dekkingsvorm van uw verzekering.  Bij een schade moet u namelijk de vragen over de schade eerlijk beantwoorden. Door het tijdig doorgeven van wijzigingen voorkomt u onnodige moeizaamheden.

Veelgestelde vragen

Hoe vraag ik een AVB verzekering aan

Het is bij ons mogelijk om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af te sluiten. U kan dit makkelijk doen doormiddel van een offerte en aan de hand hiervan de juiste verzekering af te sluiten.

Waarom zal ik mijn aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven bij jullie afsluiten

Door ons ruime aanbod aan aanbieders kunnen wij u voorzien van de beste premies. Verder zijn wij voor u het aanspreekpunt bij schade. Wij zorgen voor de afhandeling met de maatschappij wanneer u ons de juiste gegevens aanlevert. Hierdoor heeft u een stuk minder zorgen en het prijsverschil is minimaal.

Wellicht ook interessant

Ludwig Financieel Advies