Bedrijfsauto

WA (verplicht)

WA beperkt casco

All-Risk

Schade aan anderen

Diefstal, joyriding en vermissing

x

Ruitschade

x

Schade door brand of natuurrampen

x

Eigen schade door een aanrijding

x

x

Wanneer u een bedrijfsauto heeft wilt u deze natuurlijk goed laten verzekeren. De premiebedragen liggen namelijk per maatschappij ver uit elkaar. Door onze vergelijkingssysteem bepaald u zelf wat de beste dekking is en welke u uiteindelijk afsluit. Het is natuurlijk van groot belang dat u de juiste dekking af sluit om er zeker van te zijn dat uw schade is gedekt in de gewenste situaties.

De meeste mensen vinden het nogal lastig om een dekkingsvorm te kiezen voor hun bedrijfsauto. Dit is echter onnodig omdat de meeste verzekeraars dezelfde dekkingen aanbieden. Lees altijd wel even goed de polisvoorwaarden voordat u de verzekeringsvorm definitief afsluit.

Voor welk gebruik is een bedrijfsautoverzekering verplicht?

Het is mogelijk om met uw particuliere autoverzekering zakelijke kilometers te rijden. Deze kilometers kan u in de meeste gevallen namelijk fiscaal verrekenen in uw bedrijfsadministratie. Dit is namelijk niet altijd het geval, zo mag u de auto wel gebruiken om naar een beurs te gaan of naar een zakelijke bespreking. Het is echter niet mogelijk om deze te gebruiken voor bezorging of het leveren van diensten. Wanneer de auto tot uw onderneming behoort is deze verzekering geschikt. het maakt in dit geval niet uit of het gaat om een personenauto of een bestelauto.

Premieafhankelijke factoren

De premieafhankelijke factoren zijn in principe dezelfde factoren die gehanteerd worden bij een particuliere autoverzekering. U moet hierbij voornamelijk denken aan de schadevrije jaren en de gekozen dekking. Dit zijn echter niet de enige factoren die een rol spelen bij het vaststellen van de premie. Waar het voertuig voor gebruikt word is tevens belangrijk voor de vaststellen van de premie. U kan bij uzelf wel nagaan dat een busje die gevaarlijke stoffen vervoerd meer risico loopt dan personenvervoer. Tevens is het soort voertuig van belang bij het vaststellen van de premie.

Wat klanten zeggen over onze service

Top klantenservice!

Stijn
2020, Holthone

Mogelijke dekkingsvormen

Net als bij de meeste voertuigen zijn hier de standaard dekkingsvormen van toepassing:

  • WA
  • WA beperkt casco
  • All risk

Hieronder zullen we voor u kort uitleggen welke situaties er meestal gedekt zijn onder deze verzekeringsvormen. Lees ten alle tijden goed de polisvoorwaarden door om er zeker van te zijn dat u de juiste dekking afsluit.

WA dekking

De WA dekking is het meest rendabel als u bedrijfsauto al wat ouder is. De grens van de verzekeringen heeft te maken met de waarde van het voertuig. De WA dekking verzekerd namelijk alleen de schade aan de tegenpartij. Het is wel mogelijk wanneer u zelf niet aansprakelijk bent voor de schade om deze te verhalen op de schadeverantwoordelijke. Het is daarom verstandig om bij een hogere waarde een uitgebreidere dekking te kiezen.

WA beperkt casco dekking

De beperkte casco variant biedt tevens dekking tegen schade die u veroorzaakt aan het voertuig van iemand anders. Naast deze dekking is het voertuig ook verzekerd tegen een aantal situaties die beschreven staan in de polisvoorwaarden. Dit zijn meestal de volgende dekkingen:

  • Ruitbreuk
  • Bliksemschade
  • Stormschade
  • Brandschade en ontploffingsschade
  • Poging tot diefstal en diefstal
  • Hagelschade

Dit is als het ware de tussenliggende dekkingsvorm. Deze wordt daarom vaak gekozen als de WA dekking te licht bevonden word en de Allrisk variant te duur is.

Allrisk dekking

Dit is de meest complete dekkingsvorm. De Allrisk dekking bied naast de bovenstaande dekkingsvorm in de meeste gevallen ook dekking tegen de volgende situaties:

  • Schade door vandalisme
  • Schade door een glad wegdek
  • Schade door vandalisme
  • Schade door aanrijding aan eigen auto

Deze dekking wordt het meest gekozen wanneer u een nieuwe bedrijfsauto heeft of deze een aantal jaren oud is. Er is geen vast aan te houden leeftijd van het voertuig. Het is namelijk een afweging tussen de maandelijkse premie en de dekking. Hoe ouder het voertuig des te lager de dagwaarde. Het is daarom in de meeste gevallen bij oude auto’s niet meer rendabel om deze uitgebreid te verzekeren.

Aanvullende dekkingen

Naast de standaard verzekeringsvormen zijn er natuurlijk ook aanvullende verzekeringsmogelijkheden. De meest gekozen dekkingen zijn de schade-inzittendenverzekering en de ongevallen-inzittendenverzekering . Er zijn daarnaast ook verzekeringen mogelijk tegen pechhulp.

Veelgestelde vragen

Zijn de accessoires aan mijn auto automatisch meeverzekerd

De accessoires die in de fabriek op de auto zijn gezet zijn meestal onderdeel van de nieuwwaarde. De accessoires die later zijn aangebracht en dus niet onderdeel zijn van de standaard uitrusting kunnen los meeverzekerd worden. Het is dan wel belangrijk dat u dit aangeeft bij het afsluiten van de verzekering

Wellicht ook interessant

Ludwig Financieel Advies