Bestelauto

WA (verplicht)

WA beperkt casco

All-Risk

Schade aan anderen

Ruitschade

x

Schade door natuurrampen of brand

x

Ruitschade

x

Schade aan eigen voertuig

x

x

Een echte ondernemer heeft tegenwoordige een goede bestelauto. De prijzen van deze bestelauto’s lopen nogal uiteen. U wilt natuurlijk een goede bestelauto maar hiervoor niet te veel betalen. Bij een bestelauto is een verzekeringsplicht van toepassing. U kan hier veel op besparen. Daarom is het verstandig om uw bestelautoverzekering af te sluiten bij Ludwig Hypotheken en Verzekeringen. Door onze vergelijking kan u snel de beste dekking vinden tegen een voordelige prijs.

Mogelijke dekkingsvormen

Zoals hierboven weergegeven in het schema zijn er 3 mogelijke dekkingen bij een bestelautoverzekering. Deze soorten dekking en premie lopen ver uiteen. Daarom hebben we voor u de dekkingsmogelijkheden hieronder uitgelegd.

Wanneer kies ik voor een WA dekking

Dit is de goedkoopste dekkingsmogelijkheid die er is. Deze verzekeringsvorm biedt dekking tegen de Wettelijke aansprakelijkheid. De Wettelijke aansprakelijkheid houd in dat u verzekerd bent tegen schade die u of een medewerker van uw bedrijf heeft veroorzaakt met de bestelauto. De vordering op uw verzekering kan rechtstreeks gemaakt worden door de gedupeerde zonder tussenkomst van u. De WA verzekering biedt geen dekking tegen schade aan uw eigen bestelauto. Dit is alleen mogelijk bij de Allrisk variant.

Wanneer kies ik voor de WA+ beperkt casco dekking

Dit is een tussenliggende optie tussen de Allrisk en WA dekking. Deze word vaak gekozen als een allrisk variant te duur is en de WA dekking te beperkt is. Er is bij deze verzekeringsvorm dus geen dekking tegen schade aan uw eigen voertuig bij een ongeval. De volgende opties zijn meestal wel gedekt bij een WA+ beperkt casco:

  • Ruitschade
  • Ontploffing en Brand
  • Aanrijding van loslopende dieren
  • Bliksemschade
  • Schade door poging tot diefstal en diefstal
  • Stormschade en hagelschade

Deze dekking word het meest afgesloten voor bestelauto’s die een hoge dagwaarde hebben maar al wel verouderd zijn.

Wanneer kies ik voor de Allrisk dekking

Als u een nieuwe bestelauto aanschaft is de allrisk dekking de meest logische optie. Dit is de meest complete dekkingsvorm en biedt tevens dekking tegen schade aan uw eigen voertuig bij een aanrijding. De schade kan eventueel wel verhaald worden op de tegenpartij of de veroorzaker. Daarom wordt deze verzekeringsvorm voornamelijk gekozen voor nieuwe voertuigen.

Wat klanten zeggen over onze service

Top klantenservice!

Stijn
2020, Holthone

Aanvullende dekkingen

Naast de standaard dekkingen zijn er ook aanvullende opties mogelijk. De meest gekozen aanvullende dekkingen zijn de ongevallen-inzittenden dekking en de schade-inzittenden dekking. Er zijn ook nog verschillende andere aanvullende opties mogelijk. Zo kan u bijvoorbeeld rechtsbijstandshulp afsluiten maar ook de pechhulp verzekering is een optie.

Gegevens die van belang zijn bij het vaststellen van de premie

Er zijn een aantal gegevens van belang bij het bepalen van de premie van uw bestelautoverzekering. Zo zijn de schadevrije jaren van invloed en tevens zijn uw woonplaats en gekozen dekking van belang. Door ons ruime aanbod kunnen wij u echter voorzien van de beste dekkingen tegen voordelige prijzen.

Veelgestelde vragen

Aan welke eisen moet het voertuig voldoen om deze verzekering te kunnen afsluiten

Deze verzekering is zoals gezegd benoemd voor bedrijfsauto’s. De bedrijfsauto moet een over een grijs kenteken beschikken en mag maximaal een ledig gewicht hebben van 3500kg.

Zijn de zaken die ik vervoer van belang bij de bestelautoverzekering

Het is altijd handig voor de verzekeraar om te weten welke zaken u vervoerd met uw bestelauto. Een aantal stoffen zijn namelijk diefstalgevoelig of meer beïnvloedbaar door andere risico’s. Daarom raden wij u aan dit ten alle tijden aan te geven bij uw bestelautoverzekering. Dit voorkomt latere problemen met het melden van de schade.

Is het mogelijk om mijn bestelauto te laten verzekeren zonder rijbewijs

U kan niet rijden in uw bestelauto wanneer u niet beschikt over een geldig rijbewijs. Dit wordt dan namelijk niet gedekt door de verzekeringsmaatschappij. Het is bij ons dan ook niet mogelijk om een bestelauto te laten verzekeren zonder rijbewijs.

Ludwig Financieel Advies