Elektrische fiets verzekeren

u heeft net een nieuwe of gebruikt elektrische fiets gekocht. Zoals u waarschijnlijk wel weet zijn deze fietsen erg diefstal gevoelig. Maar zijn deze fietsen dan wel verzekerbaar en welke dekkingen kan u hier dan allemaal voor afsluiten. In deze blog gaan we samen met u de Elektrische fiets verzekering doorlopen, zodat u op de hoogte bent van de mogelijkheden. Aan het einde van deze blog weet u dus precies welke mogelijkheden er zijn voor een fietsverzekering.

Waarom een elektrische fietsverzekering?

Zoals eerder gezegd zijn elektrische fietsen erg diefstal gevoelig. Vooral in de grote steden worden deze fietsen veel gestolen. Ook in de regio Coevorden worden er regelmatig elektrische fietsen gestolen. Zo zal het zeker niet de eerste keer zijn dat er een busje vol wordt geladen met een stel fietsen. Daarom is het belangrijk om je fiets te verzekeren tegen diefstal en mogelijke schade.

Verzekerden rapporteerden vorig jaar alleen al ruim 3800 gestolen e-bikes bij de ANWB. Dit is niet gek omdat de e-bikes tegenwoordig al snel voor €2000+ gaan en gewoon langs de weg staan. Verder zijn de fietsen niet heel moeilijk te stelen omdat er vaak weinig toezicht is en het standaard slot meestal niet heel goed beveiligd is. Daarom is het een aanrader om een beter slot op de fiets te laten zetten om ervoor te zorgen dat de kans op diefstal kleiner is.

Een nieuwe of tweedehandse e-bike verzekeren

Bij aankoop van een nieuwe e-bike is het logisch dat deze te verzekeren valt. Het is echter wel belangrijk om de accessoires ook mee te verzekeren. Mocht u dit niet doen dan is uw fiets namelijk onderverzekerd en krijgt u bij diefstal minder uitgekeerd dan waar u eigenlijk recht op hebt.  Zorg er echter wel voor dat je de bon van de aankoop van je elektrische fiets bewaard en tevens de bonnen van de bijgekochte accessoires.

Bij een tweedehands e-bike gaat dit echter wat lastiger. Bij een nieuwe e-bike kan je natuurlijk gewoon de aankoopwaarde laten verzekeren. Bij een tweedehandsfiets werkt dit in principe hetzelfde. Mocht je geen bon hebben van de aankoop van je elektrische fiets dan kan je deze laten taxeren door een fietswinkel naar keuze. Let er op dat u bij deze winkel vraagt om een bevestiging van de taxatie inclusief het bedrag.

Snelheid van de fiets

Sinds 1 januari 2017 geldt er voor fietsen die harder dan 25 kilometer per uur een verplichte WA verzekering. Dit komt doordat de fietsen die harder dan 25 kilometer per uur gezien worden als motorrijtuig. Voor deze fietsen geldt dus een andere verzekering dan de huidige elo-bike verzekering.

Gegevens fietsverzekering

Voor het afsluiten van uw fietsverzekering hebben wij een aantal gegevens van u en van de fiets nodig. Deze gegevens kan u ons via de mail doorgeven. Het mailadres van ons kan u vinden op onze contactpagina Ludwig Financieel advies. Hieronder laten wij voor u de benodigde gegevens van de fiets achter.

  • NAW gegevens
  • Aankoopbedrag van de fiets
  • Bouwjaar van de fiets
  • Postcode en huisnummer
  • Dekking tegen diefstal of tegen diefstal en beschadiging
  • Merk van de fiets
  • Type van de fiets
  • Framenummer
  • Aankoopdatum van de fiets
  • Merk/ type slot
  • Slotnummer
  • Sleutelnummer

Slot

We hopen u nu voldoende geïnformeerd te hebben over het afsluiten van een fietsverzekering. We wensen u een hoop veilige kilometers en hopen natuurlijk dat uw fiets niet wordt gejat. U kan bij ons de doorlopende fietsverzekering afsluiten.

Voor contact verwijzen we u door naar onze contactpagina Ludwig Financieel Advies.



Ludwig Financieel Advies