Een passende hypotheek

Er bestaan in Nederland verschillende hypotheekvormen.
Voor welke vorm je in aanmerking komt, hangt vooral af van de vraag of je jouw eerste hypotheek afsluit of al een hyptoheek heeft en gaat verhuizen.

Eerste hypotheek

Als je als starter op de woningmarkt jouw eerste hypotheek afsluit, moet je deze binnen 30 jaar volledig aflossen. De aflossing moet bovendien annuïtair zijn, dat wil zeggen dat je gedurende de looptijd stap voor stap de hypotheekschuld aflost. Alleen dan kom je in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. De annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek voldoen aan die regels. (Lees meer..)

Annuïteitenhypotheek

Met een annuïteitenhypotheek los je in het begin van de looptijd weinig af en bestaat het grootste deel van de maandlasten uit rente. Omdat je de hypotheekrente mag aftrekken, profiteer je juist in het begin van een flink belastingvoordeel waardoor de netto maandlasten laag uitvallen. (Lees meer..)

Aflossingsvrije hypotheek

Met een aflossingsvrije hypotheek los je niets af, je betaalt alleen hypotheekrente. Dat leidt tot lage maandlasten, maar aan het eind van de looptijd of als je verhuist, is je schuld even groot als in het begin. Je moet je hypotheek dan aflossen met je eigen geld, bijvoorbeeld met de opbrengst uit de verkoop van de woning. (Lees meer..)

Verhuizen

Heb je in het verleden een aflossingsvrije hypotheek, spaarhypotheek of beleggingshypotheek afgesloten en ga je verhuizen? Dan mag je dezelfde hypotheekvorm behouden, inclusief het recht op hypotheekrenteaftrek. Deze regel geldt alleen voor het oude leenbedrag. Als je een hogere hypotheek nodig hebt, moet je voor het meerdere een extra hypotheek afsluiten. Maar dat deel moet je gedurende de looptijd wel verplicht aflossen. Voor je nieuwe hypotheek geldt bovendien dat hooguit de helft aflossingsvrij mag zijn. (Lees meer..)

Lineaire hypotheek

Met de lineaire hypotheek los je iedere maand een vast bedrag af, het aflossingsdeel van de hypotheek blijft dus gedurende de hele looptijd steeds even hoog. Boven op de aflossing betaal je hypotheekrente over jouw totale lening. Dat is in het begin een groot bedrag, want het hele leenbedrag staat dan nog uit. Je maandlasten zijn dus in het begin hoog. Omdat je de hypotheekrente mag aftrekken vallen de netto maandlasten wel lager uit. (Lees meer..)

Spaarhypotheek

Met een spaarhypotheek los je gedurende de looptijd niets af, je betaalt alleen rente. Daarnaast betaal je een maandelijkse premie waarmee je een kapitaal opbouwt om aan het eind van de looptijd je hypotheek in één keer mee af te lossen. (Lees meer..)

Een aantal cijfertjes op een rij 🙂


Afgesloten hypotheken

0


Tevreden klanten

0


Verwerkt dit jaar

0

Onafhankelijk en deskundig

Omdat wij zaken doen met verschillende verzekeraars, beschikken wij over een uitgebreid overzicht van de verschillende mogelijkheden.
Wij vinden daardoor altijd de dekking die het best past bij je wensen, tegen de laagste premie. Bovendien gaan wij na of je niet over- of onderverzekerd bent en checken
wij je verzekeringspakket regelmatig.

Meer dan een goed advies

Wij doen meer dan adviseren en bemiddelen. Onze meerwaarde zit ook in een zorgeloze en snelle schadeafwikkeling. Verzekeraars kunnen soms bureaucratisch en zakelijk te werk gaan. Laat het daarom aan ons over om de schadeafhandeling te bespoedigen. Wij nemen de administratie en de correspondentie graag voor onze rekening. Zo ben je verlost van de rompslomp en de stress.

Persoonlijke benadering

Misschien bezoek je vergelijkingssites als je een verzekering zoekt. Dat kan handig zijn, want ze geven je een beeld van je mogelijkheden en van de premies. Maar bedenk wel dat vergelijkingssites machines zijn die je persoonlijke verzekeringsbehoefte niet kennen en niet kunnen invullen.

Meer nieuws over hypotheken

Wilt u een afspraak maken voor een gratis advies gesprek?

Ludwig Financieel Advies