Onder welke verzekering valt schade aan mijn telefoon?

Het zal niet de eerste keer zijn dat uw telefoon kapot gaat. Maar kan u hiervoor eigenlijk een claim indienen bij de verzekering? Zo ja onder welke verzekering valt deze claim dan en welke voorvallen zijn dan allemaal gedekt? In deze blog gaan we dieper in op de verzekeringen die dekkingen kunnen bieden tegen de schade aan uw telefoon.

Onder welke verzekering valt deze schade?

Doordat de schade aan de telefoon door meerdere voorvallen veroorzaakt kan worden is hier geen … antwoordt op. De schade aan de telefoon kan namelijk overal voorkomen en deze kan ook worden veroorzaakt door een ander persoon.  We lopen hieronder kort de verschillende verzekeringen door die mogelijke dekking bieden tegen de schade aan uw telefoon.

Inboedelverzekering:

Zoals u hoogstwaarschijnlijk wel weet bied de inboedelverzekering dekking voor uw spullen die uw binnen uw huis heeft opgeslagen (check altijd even uw polisvoorwaarden om te kijken tegen welke dingen uw verzekerd bent). Deze biedt vaak dekking tegen diefstal, brand of waterschade. De manier waarop deze dekking biedt is echter wel afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen. Er zijn namelijk verschillende dekkingen mogelijk.

Omdat deze alle spullen binnenhuis dekt kan de schade aan uw telefoon binnen de inboedelverzekering vallen. Het is dan echter wel belangrijk dat het voorval zich heeft plaatsgevonden binnenshuis. Ook mag er geen opzet en roekeloosheid in het spel zijn. Het is echter niet altijd gezegd dat deze wordt gedekt. Dit verschilt namelijk per maatschappij en per polis. Kijk dus voor de zekerheid altijd even in de polisvoorwaarden of deze schade gedekt is.

verder is het nog belangrijk om te kijken of er buitenshuis dekking is afgesloten bij uw inboedelverzekering. Met deze dekking bent u namelijk ook buitenshuis gedekt tegen schade. Kijk daarom goed naar uw polisvoorwaarden. Wanneer u bij ons verzekerd bent kan u dit ook bij ons navragen. Wij zoeken dit voor u uit en dienen (wanneer gedekt) de schade in bij de verzekeringsmaatschappij.

Aansprakelijkheidsverzekering:

Wanneer iemand anders uw telefoon kapot maakt kan dit onder de aansprakelijkheidsverzekering van deze persoon vallen. Als dit het geval is, is het dus belangrijk dat diegene die de schade veroorzaakt heeft contact zoekt met zijn verzekeringsmaatschappij. En deze dient de schade dus aan te geven bij zijn verzekeringsmaatschappij zodat u de schade krijgt toegekend. Het is ook belangrijk dat deze de polisvoorwaarden goed leest aangezien deze ook nog wel verschillen.

Deze zorgt dus eigenlijk voor complete afhandeling van de schade. Het is wel belangrijk dat deze de contactgegevens van u doorgeeft aan de verzekeringsmaatschappij zodat deze contact op kan nemen met u om de situatie aan te horen. Het kan zo zijn dat u zelf ook nog wat gegevens achter moet laten bij deze verzekeringsmaatschappij zodat de schade voldoende afgehandeld kan worden.

Invullen van formulieren

Wanneer de schade op uw verzekeringsmaatschappij geclaimd moet worden zal u hiervoor een schadeaangifteformulier in moeten vullen. Deze schadeaangifteformulier kan u bij ons opvragen zodat de verzekeringsmaatschappij deze schade goed kan afhandelen.  Het is wel even belangrijk dat u aangeeft bij welke maatschappij uw verzekerd bent aangezien deze formulieren van elkaar verschillen.

Slot:

Het is dus erg van belang om te kijken onder welke verzekering u de schade aan uw telefoon kan claimen. Kijk ook even voor de zekerheid in de polisvoorwaarden van uw verzekering om er zeker van te zijn dat de dekking voor uw telefoon in het pakket inbegrepen zit.

Wij hopen natuurlijk dat u geen schade aan uw telefoon op loopt maar mocht dit toch het geval zijn dan weet u nu een stuk meer over de verschillende verzekeringen waaronder uw de schade aan uw telefoon kan claimen.Voor het aanvragen of informatie over uw lopende verzekering kan u contact met ons opnemen via onze contactpagina LudwigFinancieelAdvies.

 



Ludwig Financieel Advies