Overstappen van autoverzekering

Consumenten blijven vaak jarenlang bij dezelfde autoverzekeringsmaatschappij. Door deze jarenlange samenwerking wordt er vaak meer betaald dan nodig is door de gewijzigde voorwaarden door de jaren heen. Verder kunnen uw behoeften aan een autoverzekering ook verschillen misschien wilt u tegenwoordig liever all risk verzekerd zijn in plaats van beperkt casco.

De prijzen verschillen erg per maatschappij en het is dus goed om eens te kijken of u niet teveel betaald voor uw autoverzekering. u kan mogelijk kortingen krijgen of een betere prijs dan bij uw huidige maatschappij. Wanneer u een overstap overweegt is de beste tijd om te wisselen van polissen voordat de verlenging van uw verzekering plaatsvindt. In deze blog gaan we kort bespreken wanneer een overstap de juiste keuze is en waar u allemaal op moet letten tijdens het maken van de overstap.

Wel of geen overstap maken?

Of een overstap maken naar een andere verzekeringsmaatschappij de juiste voor u is hangt af van een aantal factoren. De mate waarin u verzekerd wil zijn is namelijk een grote factor, maar dit is natuurlijk niet de enige factor die een rol speelt in uw keuze. Volgens Ludwig Hypotheken en verzekeringen spelen de volgende factoren een grote rol bij het kiezen of een overstap juist is:

  • Prijs van de dekking bij een andere verzekeringsmaatschappij voor dezelfde verzekeringsvariant
  • Een andere behoefte qua dekking bijvoorbeeld als de auto al gedateerd is
  • Polisvoorwaarden
  • Mogelijke pakketkorting wanneer alle verzekeringen bij een maatschappij zijn afgesloten

Premieverschil bij dezelfde dekking

Verzekeringmaatschappijen concurreren met elkaar om de dekking zo goed mogelijk bij uw wensen aan te sluiten. De dekkingen verschillen daarom erg per maatschappij. Ook zien we in de huidige trend dat over de laatste paar jaren de premie steeds verder dalen.

het is dus een goed idee om eens te kijken of het voordelig kan zijn om de overstap te maken naar een andere autoverzekeringsmaatschappij. Wij als Ludwig hypotheken en verzekeringen kunnen voor u de verschillende maatschappijen vergelijken en voor u de autoverzekering kiezen die het beste aansluit bij uw wensen.

Leeftijd van de auto

Het is goed om te kijken naar uw verzekering wanneer de jaren van uw auto toenemen. Het is in dit geval goed om te kijken of de dekking die uw destijds heeft afgesloten nog wel aansluit op uw huidige situatie.

Voor de goede orde een auto die 10 jaar of ouder is raden wij in 9 van de 10 gevallen een WA-verzekering aan.

Verhoging premie van uw huidige maatschappij

Het kan soms het geval zijn dat uw verzekeringsmaatschappij eigenhandig de premie van uw verzekering verhoogt. Het is in dit geval mogelijk om uw autoverzekering te beëindigen en probleemloos naar een concurrent over te stappen.

Wanneer deze premieverhoging ingaat is het mogelijk om bij aanvang van deze datum per direct uw verzekering op te zeggen. Over het algemeen moet u dit wel binnen de 30 dagen administratief in orde maken.

Schadevrije jaren

Het overstappen van verzekeraar gaat niet over een nachtje ijs. De schadevrije jaren gaan echter gewoon mee naar uw volgende verzekeraar. Let echter wel op als u een beginnende bestuurder bent. Mocht u bijvoorbeeld net zijn begonnen met rijden en na 11 maanden overstappen dan kan dit niet al schadevrij jaar gelden.

Zorg daarom dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan en informeer dit voor die tijd bij de verzekeringsmaatschappij.

Slot:

Wij hopen u met deze blog genoeg geïnformeerd te hebben over een mogelijke overstap naar een andere verzekeringsmaatschappij.

Mocht u echter nog vragen hebben over het overstappen of wilt u graag overstappen. Neem dan gerust contact met ons op via de Ludwig hypotheken en verzekeringen contactpagina.Ludwig Financieel Advies