Subsidieregeling voor elektrische auto’s

Zoals u misschien wel weet is er een subsidieregeling in het leven geroepen voor het rijden van elektrische auto’s. Deze regeling is in het leven geroepen om het rijden van elektrische auto’s aantrekkelijker te maken. De regeling was zo populair dat de 10 miljoen die vrij gemaakt is voor deze regeling in 2020 als snel leeg was. De aanvragen die hierna binnen kwamen werden al snel doorgeschoven naar 2021. De pot voor 2021 is straks al leeg voordat het jaar eenmaal is begonnen. In deze blog gaan we dieper in op deze regeling en gaan we kijken welke wijzigingen hierin zijn aangebracht.

Subsidieregeling elektrische auto

Zoals eerder beschreven is het doel van de regeling om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken voor u. Deze auto’s zijn toch vaak net iets duurder in aanschaf dan de gelijkwaardige benzinevariant. Daarom is deze subsidieregeling in het leven geroepen en is deze vaak doorslaggevend. Let op de regeling geld alleen voor de aanschaf van nieuwe elektrische auto’s. Door de doorverkoop van de elektrische auto’s word elektrisch rijden op den duur voor iedereen toegankelijk.

Daarom wil het kabinet mensen elk jaar de mogelijkheid geven om gebruik te maken van deze regeling. Door de verschuiving naar het komende jaar word de uitkering van de subsidie vaak maanden uitgesteld. Het zorgt er voor dat de mensen die afhankelijk zijn van deze regeling vaak afhaken bij de aankoop van een elektrische auto. De Benzine variant is dan opeens een stuk interessanter.

Aanpak van het kabinet

In het jaar 2021 komt er tevens weer een subsidiepot beschikbaar gesteld voor de aankoop van nieuwe elektrische auto’s. De pot is dit jaar echter hoger dan het jaar er voor en is gestegen naar 14,4 miljoen euro. Wanneer u dit jaar een subsidieaanvraag heeft ingediend en u op de wachtlijst staat word deze doorgeschoven naar volgend jaar.

Wanneer u overweegt om een nieuwe elektrische auto aan te schaffen raden wij u aan om dit zo snel mogelijk te doen. De wachtrij hiervoor sluit namelijk al over een paar weken. De exacte datum hiervoor is nog niet bekend. De kans is echter groot dat de pot van 2021 bij aanvang van dit jaar al leeg is. Mocht u dus niet willen wachten tot 2022 raden wij u aan om de aanschaf van uw nieuwe elektrische auto zo snel mogelijk te doen.

Potje voor occasions?

Er bestaat echter ook een potje voor de aanschaf van gebruikte elektrische auto’s.  De overheid heeft hier een bedrag van 7.2 miljoen beschikbaar voor gesteld (voor het jaar 2020). Deze is echter nog niet leeg en daarom nog steeds beschikbaar. Mocht u dus graag een elektrische auto op korte termijn willen aanschaffen dan is een tweedehands model de beste optie voor u.  De nieuwere occasions zijn meestal nog in prima staat.

Autoverzekering

Of u nou kiest voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto of de aanschaf van een tweedehands elektrische auto. Een verzekering is ten alle tijden verplicht en wij kunnen u hierin voorzien. Wij kijken voor u de meest geschikte autoverzekering bij uw wensen en uw budget. Mocht u meer informatie willen over het afsluiten van een autoverzekering dan raden wij u aan om de blog te lezen over de beste autoverzekering voor u.

Slot:

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben over de subsidie van elektrische auto’s. Mocht u andere verzekering gerelateerde vragen hebben of een vrijblijvend hypotheekgesprek willen. Neem dan gerust contact met Ludwig Hypotheken en Verzekeringen op.Ludwig Financieel Advies