Verzekering afsluiten na royement

Royement?? Wat is dat nou weer? Royeren is letterlijk het stopzetten van de verzekering door de verzekeringmaatschappij. Dit kan door een aantal redenen komen, maar de meest voorkomende reden is het te laat betalen van de premie. Door het te laat betalen van de premie krijgt u al snel het etiket wanbetaler. Wij zijn van mening dat iedereen dit kan overkomen. U bent bijvoorbeeld net verhuist en die ene nota van de verzekeringsmaatschappij is zoek geraakt. Aan het einde van deze blog weet u hoe de verzekering onder gebracht wordt en andere dingen over het royeren van verzekeringen.

Maatschappijen

Wij van LudwigFinancieelAdvies proberen uw verzekering altijd onder te brengen bij een van de vele maatschappijen waar wij mee samen werken. Mocht dit echter niet mogelijk zijn dan kunnen wij als alternatief voor u een verzekering bij De Vereende afsluiten. Dit is echter geen aanrader omdat deze maatschappij bijna alle verzekeringen accepteert en dus ook een vele hogere premie vraagt dan bij reguliere verzekeringsmaatschappijen.

Kortom we kijken samen met u naar de mogelijkheden die er zijn en die aan sluiten bij uw wensen. Dit kan door middel van een gesprek maar u kan ook altijd een email sturen naar ons e-mailadres die vermeld is op de contactpagina LudwigFinancieelAdvies.

Zwarte lijst verzekeringen

Wij krijgen vaak berichten van klanten dat ze het gevoel hebben dat ze op een zwarte lijst staan voor een verzekering. Ze krijgen dit gevoel omdat ze teveel schades hebben of het niet of te laat betalen van premies soms geweigerd worden. Wij kunnen u met zekerheid zeggen dat er zo’n dergelijke zwarte verzekeringslijst niet bestaat.

Het is echter wel mogelijk dat u geregistreerd staat bij de stichting CIS. De schuldvraag is hierbij niet van belang. Het registreren bij het CIS kan ook gebeuren wanneer je fraude hebt gepleegd bij het claimen van de schade. Hieronder zullen we dieper ingaan op het CIS en wat deze precies doen.

CIS

Het CIS staat voor Centraal Informatie Systeem. In dit systeem worden gegevens geregistreerd over consumenten. Daarom is het voor verzekeringsmaatschappijen ook mogelijk om bij deze organisatie raad te plegen over informatie van de klant. Verder kunnen verzekeringsmaatschappijen hier ook informatie in bewaren en uitwisselen met de vorige maatschappijen waar u verzekerd was. Wat er met een Cis melding gebeurd verschilt per maatschappij, maar meestal is het zo dat u met een CIS registratie niet geaccepteerd word door een reguliere maatschappij. Zoals eerder vermeld brengt dan vaak de Vereende een goede uitkomst.

Benieuwd of u zelf geregistreerd staat bij het CIS? Dat is zeker een optie want het CIS geeft u het recht om uw gegevens in te zien. Om deze inzage in zijn werk te stellen dient u een inzageverzoek in te dienen bij het CIS. Dit inzageverzoek kan u doen via de website van het CIS waarop een inzageformulier staat. Als u dit formulier heeft ingevuld , krijgt u een e-mail die u getekend en voorzien van een kopie geldig legitimatiebewijs per mail verzendt naar info@stichtingcis.nl

De Vereende

De vereende is een maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren, daar waar reguliere maatschappijen vaak afhaken. De Vereende accepteert bijna alle verzekeringen, maar de premie is daarom wel vaak hoger dan bij reguliere maatschappijen. Ook heeft u bij een verzekering bij de Vereende vaak te maken met een eigen risico.  Verder zitten er enkele voorwaarden aan het afsluiten van een verzekering bij De Vereend. De voorwaarden zijn

  • De verzekering gaat pas in na ontvangst van de eerste premie en een ondertekend aanvraagformulier
  • Bij de meeste verzekeringen van De Vereende wordt een waarborgsom van €175 verplicht gesteld. Deze waarborgsom moet vooraf betaald worden, mocht er geen schade zijn geweest tijdens de looptijd van de verzekering krijg je dit bedrag weer teruggestort
  • De premie dient de premie minstens 3 maanden vooruit te betalen ook bij maandbetaling

U kan bij ons een offerte aanvragen voor een verzekering bij De Vereende. Wij sturen u via de mail een korte lijst met gegevens die wij van u nodig hebben zodat wij de verzekering voor u af kunnen sluiten.

Slot:

Wij hopen dat we u genoeg geïnformeerd hebben over geroyeerde verzekeringen en wat met deze verzekeringen mogelijk is. Mocht u er nog steeds niet uitgekomen zijn of mochten er nog vragen bestaan die niet beantwoordt zijn. Neem dan gerust contact op met ons.Ludwig Financieel Advies