Autoverzekering

Let op dit zijn standaard voorbeelden. Kijk in uw polisvoorwaarden voor exacte informatie over de dekking op uw polis.

Verzekeringsmaatschappijen die wij voor u vergelijken

Wij als Ludwig Hypotheken en Verzekeringen bieden verscheidene verzekeringen aan zo dus ook de autoverzekering. Deze verzekering is verplicht wanneer u een auto aanschaft. Mocht u dit niet doen dan riskeert u een hoge boete van het RDW. Het is daarom erg belangrijk om een autoverzekering af te sluiten.

Wat is een autoverzekering

Een autoverzekering bestaat uit verschillende delen, maar de meest belangrijke en daarom ook verplichte onderdeel is de WA verzekering.  Met WA wordt de wettelijke aansprakelijkheid bedoeld. De WA dekking zorgt voor de compensatie van schade door de aansprakelijke tegenpartij. De hoogte van het schadebedrag kan flink oplopen zeker als de tegenpartij letsel oploopt en daardoor arbeidsongeschikt raakt. De premie die u hiervoor moet betalen dient als basis van de verzekering. Het is echter ook mogelijk om schade aan uw eigen auto te verzekeren, dit kan door een aanvullende dekking af te sluiten. Het is daarom belangrijk om te kijken welke autoverzekering het beste bij u past dit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren.

Wat klanten zeggen over onze service

Top klantenservice!

Stijn
2020, Holthone

Soorten dekking

Er zijn meerdere dekkingen mogelijk bij een autoverzekering.  Zo is er de verplichte WA dekking maar kan u ook extra dekking krijgen door bijvoorbeeld de WA+ beperkt casco. Hieronder kunt u de verschillende variaties doorlezen.

 

Wa dekking:

Ook wel de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Dit is de basisverzekering en is verplicht in Nederland. Dit is de verzekering met de minste verzekerde gevallen. De WA dekt namelijk de schade die u met uw auto aan de auto van anderen toebrengt.

 

Wa + beperkt casco:

De Wa + beperkte casco dekking dekt evenals de WA verzekering schade die u aan een ander aanbrengt. Deze verzekering is echter uitgebreider en dekt ook de volgende vormen van schade: inbraak, diefstal, brand, ontploffing, storm, ruitschade, joyriding en aanrijding met dieren.

 

Wa volledig casco:

Dit is de meest uitgebreide verzekeringsvorm van de 3. U bent verzekerd tegen de schades die hierboven benoemd zijn maar omdat dit de meest complete verzekering is biedt deze ook dekking tegen vandalismeschade en schade aan uw eigen auto (ook bij eigen schuld)

Veelgestelde vragen over een autoverzekering

Hoe werken schadevrije jaren?

Hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd, vindt u op uw polisblad. Weet u het niet zeker? Check het dan bij uw verzekeraar of tussenpersoon. Zo voorkomt u dat achteraf de premie verandert als de schadevrije jaren niet juist waren.

Wanneer is een autoverzekering verplicht?

Het is wettelijk verplicht om uw auto te laten verzekeren zodra uw kenteken op uw naam wordt gesteld. Vanaf dit moment staan uw gegevens namelijk bekend bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Wanneer de auto al op uw naam is overgeschreven, maar bijvoorbeeld nog bij de verkoper staat, moet deze vanaf het moment dat deze ten naam gesteld is verzekerd worden. Lees verder

Welke factoren zijn van belang bij het vergelijken van autoverzekeringen

Voor het vergelijken van een autoverzekering zijn er een aantal factoren erg belangrijk. De belangrijkste factoren zijn:

  • Gekozen dekking
  • Leeftijd
  • Postcode
  • Aantal schade vrije jaren

Lees meer

Is het mogelijk om een autoverzekering af te sluiten zonder rijbewijs

Het verzekeren van een auto is normaal niet erg moeilijk. Zonder een rijbewijs is het echter een stuk lastiger, maar geen stress. Er zijn namelijk een aantal maatschappijen die een auto ook verzekeren zonder een rijbewijs te eisen. Het is echter een stuk moeilijker en de premies kunnen ook een stuk hoger uitvallen dan wanneer u wel over een rijbewijs beschikt. Daarom adviseren wij om eerste wachten met het verzekeren van de auto totdat u het rijbewijs behaald heeft.

Welke verzekeringsvorm past het beste bij mij en mijn auto

Bij het kiezen van een van deze verzekeringsvormen zijn er natuurlijk meerdere factoren die een rol spelen. U kunt bijvoorbeeld denken aan het aantal schadevrije jaren dat u heeft of de leeftijd van de auto. Wanneer u meerdere schadevrije heeft zal het vaak mogelijk zijn om tegen een relatief lage premie de meest uitgebreide verzekering te nemen. Het is belangrijk dat u goed nadenkt over welke dekking u kiest voor uw auto. De premie die u betaald moet namelijk wel in verhouding staan met de dagwaarde van de auto. Het heeft bijvoorbeeld weinig nut om een auto van 15 jaar oud WA volledig casco te verzekering. De dagwaarde is dus van groot belang tijdens het maken van uw keuze.

Welke aanvullende dekkingen zijn er

Naast deze standaard dekkingen is het mogelijk om te kiezen voor aanvullende verzekeringen. Veel gekozen opties zijn de schade-inzittendenverzekering en de ongevallen-inzittendenverzekering. Deze keren namelijk een bedrag uit bij schade aan inzittenden of bij de schade aan de bezittingen van inzittenden als gevolg van een ongeval. Verder zijn rechtshulp en pechhulp ook veel gekozen opties. Het is aan u zelf welke dekkingen u het meest passend vind voor uw situatie.

De Autoverzekering, de enige verzekering waarvan de premies hoger worden naarmate je jonger bent
stef
Stef Ludwig

Wat heb ik nodig voor het aanvragen van een autoverzekering

Voor de aanvraag van de autoverzekering heeft u verschillende informatie nodig. Wij hebben het voor u extreem makkelijk gemaakt om een autoverzekering af te sluiten. We hebben voor u namelijk een aanvraagformulier opgesteld waarin precies staat welke gegevens wij van u nodig zijn. Wanneer u deze ingevuld naar ons mailt zullen wij deze voor u doorvoeren bij de verzekeringsmaatschappij naar uw keuze of de meest voordelige verzekeringsmaatschappij

Ludwig Financieel Advies