Bootverzekering

WA

WA beperkt casco

Allrisk

Schade aan anderen

Storm en hagel

x

Trailer + volgboot

x

brand, zelfontbranding ontploffing en joyvaren

x

Inboedel

x

Andere schade van buitenaf

x

x

Wat is een bootverzekering

Wanneer u in bezit bent van een boot is het verstandig om deze te laten verzekeren. In sommige situaties is het zelfs verplicht om uw boot tenminste WA verzekerd te hebben. De bootverzekering is mogelijk voor verschillende boten. Door onze ruime aanbod in verzekeraars kunnen wij voor u de beste bootverzekering afsluiten.  De dekking die u afsluit is wel van belang aangezien deze bepaalt tegen welke situaties u verzekerd bent. De reparatiekosten van de schade kunnen namelijk flink oplopen en daarom is het van belang dat u verzekerd bent. Hierdoor komt u niet snel voor onverwachte kosten te staan.

Wat kost een bootverzekering

Wanneer u de premie van een bootverzekering wilt berekenen zijn er een aantal factoren die van belang zijn.  U zal eerst moeten kiezen welke dekking het beste aansluit bij uw wensen. Daarna is het van belang om het vaargebied waarin u verzekerd wilt zijn te kiezen. Na deze keuzes komen wij in het spel, door ons ruime aanbod aan verzekeraars kunnen wij u de goedkoopste en beste bootverzekering bieden. U krijgt van ons een aantal opties waarmee u zelf kan vergelijken, zodat u de beste keuze kan maken.

Wat klanten zeggen over onze service

Top klantenservice!

Stijn
2020, Holthone

Mogelijke dekkingen bij een bootverzekering

Voor een bootverzekering zijn verschillende dekkingen mogelijk. Hieronder zullen we kort deze dekkingsvormen doorlopen.

  • WA dekking: Dit is de minst complete dekkingsvariant en deze biedt ook alleen dekking aan schade die u aan anderen toebrengt. Het zorgt er ook voor dat de premie van de WA dekking aanzienlijk lager is dan de andere 2 vormen.
  • WA beperkt casco: Deze variant is al iets completer dan de WA dekking. Bij de WA beperkt casco dekking bent u ook verzekerd voor schade door ontploffing, storm en hagel, brand , joyvaren en schade aan uw inboedel.
  • Allrisk dekking: Dit is de meest complete dekkingsvariant en is daarom ook het duurst. U bent met een allrisk dekking naast de bovengenoemde schades, ook verzekerd voor schade aan uw eigen boot. De verzekeringsmaatschappij dekt dus de schade bij de andere partij maar ook uw eigen schade.

Factoren waar de premie van afhankelijk is

Waar we het net al even over de kosten van een bootverzekering hebben gehad gaan we nu dieper in op de factoren die hierbinnen een rol spelen.

  • De motor van de boot: Dit is van belang voor de premie bepaling aangezien een aantal motoren een hoger risico met zich meenemen dan andere motoren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plaatsing van de motor. Is deze ingebouwd of is dit een buitenboord motor. De verzekeraar wil tevens weten welke brandstof er gebruikt word en wat het totale vermogen is van de motor.
  • Type boot: Er wordt gekeken naar het soort boot, de dagwaarde van de boot, het bouwjaar en de lengte van de boot.
  • Gekozen dekking: zoals eerder al besproken zijn er verschillende dekkingen mogelijk. Hoe completer de dekking des te hoger de premie van de verzekering.
  • Schadevrije jaren bootverzekering: Wanneer dit niet uw eerste bootverzekering is heeft u naar alle waarschijnlijkheid al schadevrije jaren opgebouwd. Deze schadevrije jaren hebben een positieve invloed op uw premie.

Veelgestelde vragen

Is een bootverzekering verplicht

Het verzekeren van uw boot is in Nederland niet verplicht. Er zijn echter situaties waar u wel verplicht bent om een bootverzekering af te sluiten. U kan hierbij denken aan wedstrijden of aan het stallen van uw boot. Verder is het ook aan te raden om een bootverzekering af te sluiten omdat de kosten bij schade erg hoog zijn.

Hoe vraag ik een bootverzekering aan

Door ons vergelijkingssysteem kan u de meest voordelige bootverzekering voor uw situatie vinden. U kan na de vergelijking door klikken naar de offerte aanvraag en hierna de verzekering aan ons doorgeven. Wij sluiten deze dan voor u af.

Wellicht ook interessant

Ludwig Financieel Advies