Brommerverzekering/ Scooterverzekering

Welke dekking sluit het beste aan bij u?

WA (verplicht)

WA diefstal en brand

WA Diefstal Brand en aanrijding

Schade aan anderen 

Diefstal en Brandschade

x

Schade aan de eigen bromfiets

x

x

Let op dit zijn standaard voorbeelden. Kijk in uw polisvoorwaarden voor exacte informatie over de dekking op uw polis.

Verzekeringsmaatschappijen die wij voor u vergelijken

Brommerverzekering

U heeft een mooie brommer gekocht en moet er natuurlijk niet aan denken dat deze gestolen word of dat deze schade oploopt in het verkeer. Het is daarom van groot belang om de brommer goed te verzekeren. Ludwig Hypotheken en Verzekeren bied u uitstekende verzekeringen die aansluiten bij uw wensen. De verzekeringen die wij aanbieden zijn niet alleen scherp geprijsd, maar er zijn ook verschillende dekkingen mogelijk

Het is natuurlijk nooit leuk om teveel te betalen voor verzekeringen. Daarom sluiten slimme mensen een verzekering af bij Ludwig Hypotheken en Verzekeringen. Onze specialisten maken voor u een vergelijking tussen de verschillende verzekeraars en geven u meestal al na een uur de best passende oplossing. Deze specialisten nemen u dus bijna al het werk uit handen. Het enige wat u nog dient te doen is het aanleveren van de gegevens!

Beste verzekering voor u

Door Ludwigs ruime aanbod van aanbieders, kunnen wij u erg goed helpen bij het kiezen van een verzekering. Het vergelijken van de verzekeringen is kosteloos en er hangen geen verplichtingen aan. Wij kunnen tevens uw huidige verzekering vergelijken om te kijken of u bij ons wellicht goedkoper uit bent.

Mogelijke dekkingen

Er zijn een aantal mogelijke dekkingen bij een brommer/scooter verzekering. Zo kan je kiezen tussen de onderstaande dekkingen:

WA dekking

De WA dekking is de basis dekking en daarmee ook automatisch de goedkoopste dekking. Het is wettelijk verplicht om minsten een WA dekking voor uw brommer of scooter af te sluiten. De WA dekking vergoed schade die u met uw brommer of scooter veroorzaakt aan derden. De schade aan uw eigen voertuig wordt niet gedekt.

WA+ Diefstal

Deze dekking biedt naast de schade aan een voertuig van derden ook dekking tegen diefstal van het voertuig + bijbehorende accessoires en tegen joyriding. Bij sommige maatschappijen wordt ook poging tot diefstal gedekt.

WA+ aanrijding

Deze dekking biedt naast de schade aan een voertuig van derden ook dekking tegen aanrijdingen. De schade aan uw eigen voertuig wordt dan dus ook gedekt bij een aanrijding.

WA volledig casco

Dit is de meest complete dekking en biedt tegen veel situaties dekking. De bovenstaande situaties zijn ook allemaal gedekt. Tevens biedt deze dekking tegen schade door brand en storm. Kortom de meest complete verzekering.

Veelgestelde vragen

Zijn er aanvullende verzekeringen mogelijk voor mijn brommer/scooter

Naast de verplichte brommerverzekering kan u ervoor kiezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Deze zijn immers niet altijd en allemaal aan te raden. Het is namelijk niet nodig een dubbele verzekering af te sluiten.  Kijk daarom altijd of de aanvullende dekkingen niet al gedekt zijn op uw huidige verzekeringsvorm.

Kan ik mijn schadevrije jaren meenemen naar mijn auto

Verzekeraarsmaatschappijen belonen het rijden zonder schade met een korting op premie.  Het is in de meeste gevallen echter niet mogelijk om de schadevrije jaren mee te nemen naar uw autoverzekering.

Wat moet ik doen bij verkoop van mijn brommer/scooter

Er word vaak vergeten dat de brommer/scooter overgeschreven moet worden op de naam van de koper. Wanneer dit niet het geval is blijft u namelijk aansprakelijk voor het voertuig en de eventuele boetes

Is het mogelijk om een mijn brommer/scooter te verzekeren zonder rijbewijs

Wanneer u niet in het bezit bent van een rijbewijs is het in sommige gevallen toch mogelijk om deze te laten verzekeren. Er zijn een aantal verzekeringsmaatschappijen die dit doen. Wij raden echter aan om eerst je rijbewijs te halen aangezien dit erg scheelt in de maandelijkse premie

Kan ik deze verzekering ook afsluiten voor een bezorgbrommer

Voor de verzekering van een bezorg brommer heeft u een andere verzekering nodig. Dit komt omdat u hier werkzaamheden mee verricht. Mocht u geïnteresseerd zijn in een verzekering als deze neem dan gerust contact met ons op.

Vrijblijvende offerte

Het aanvragen van een vrijblijvende offerte is nog nooit zo makkelijk geweest. Vul het formulier hier onder in en wij zullen u de vrijblijvende offerte sturen. Meestal heeft u deze binnen een uur al binnen!


    Ludwig Financieel Advies