Brommobielverzekering

Let op dit zijn standaard voorbeelden. Kijk in uw polisvoorwaarden voor exacte informatie over de dekking op uw polis.

WA (veplicht)

WA Diefstal en Brand

WA Diefstal,Brand en aanrijding

Schade aan anderen

Diefstal en Brandschade

x

Schade aan eigen brommobiel

x

x

Voor een brommobiel verzekering bent u bij Ludwig Hypotheken en Verzekeringen aan het juiste adres. Ludwig Hypotheken en Verzekering kan mede door ons ruime aanbod aan verzekeringsmaatschappijen de beste brommobielverzekering uitkiezen voor u.

De brommobiel wordt ook wel het 45 kilometer autootje genoemd. Om een brommobiel te rijden moet u beschikken over een brommerrijbewijs. de brommobiel is geschikt voor maximaal een persoon. Deze verzekering roept vaak vragen op. Vragen die wij veel horen zijn: welke dekkingen bestaan er en welke heb ik nodig? Voor welke prijs laat ik mijn brommobiel verzekeren? en welke maatschappijen bieden deze verzekeringen aan? Voor al deze vragen bent u bij ons op het juiste adres.

De meest geschikte brommobiel verzekering voor u

Het kan nogal lastig zijn om de juiste brommobielverzekering te kiezen. Daarom bieden wij u deze service aan. Wanneer u ons voorziet van uw persoonlijke gegevens, gegevens van de brommobiel en uw schadevrije jaren. Dan maken wij voor u een vergelijking tussen al onze aanbieders.

Het is voor onze vergelijking wel belangrijk om te weten welke dekking u wenst op uw brommobiel verzekering. Wilt u bijvoorbeeld alleen dekking tegen schade aan een ander voertuig of wilt u ook dekking tegen schade aan uw eigen brommobiel. De verschillende dekkingen staan hieronder weergegeven.

Veelgestelde vragen over de brommobielverzekering

Is een brommobielverzekering verplicht

Het is verplicht om minimaal een WA dekking te hebben op uw brommobielverzekering. De WA dekt namelijk alleen de schade die u aan derden aanricht. U bent hiermee dus verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid.

Hoe oud moet ik zijn om in een brommobiel te rijden

U moet minimaal 16 jaar oud zijn om in een brommobiel te rijden.

Met hoeveel personen mag ik een brommobiel rijden

Er mag naast u nog een andere persoon meerijden in de brommobiel. Wanneer de mede passagier jonger is dan 12 jaar oud en kleiner is dan 1,50 dient deze plaats te nemen in een goedgekeurd kinderzitje. Het is namelijk verboden om het kinderzitje achter de steolen te plaatsen. Wanneer uw brommobiel niet beschikt over gordels dient u een helm te dragen.

Mogelijke dekkingen

Er zijn net als bij alle andere verzekeringen verschillende dekkingsmogelijkheden. U kan bij de brommobielverzekering kiezen tussen de onderstaande dekkingen:

WA dekking:

De WA dekking is de minst complete dekking. Dit zorgt er mede voor dat dit de goedkoopst mogelijke dekkingsvariant is. Het is tevens wettelijk verplicht om een WA dekking afgesloten te hebben om deel te mogen nemen aan het verkeer. De WA dekking biedt alleen dekking tegen kosten gemaakt.

WA Diefstal en Brand

Naast de standaard WA dekking biedt deze verzekeringsvorm ook dekking tegen diefstal en brand. Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij is ook poging tot diefstal gedekt. Schade aan uw eigen voertuig die u zelf veroorzaakt heeft in het verkeer is niet gedekt.

WA Diefstal, Brand en aanrijding

Dit is de meest complete dekking en deze biedt naast de bovenstaande 2 vormen ook dekking tegen aanrijding die u zelf veroorzaakt heeft. U kan deze vorm vergelijken met de allrisk dekking bij een autoverzekering

Het meest recente verzekeringsnieuws

Ludwig Financieel Advies