Camperverzekering

WA

WA beperkt casco

Allrisk

Schade aan anderen

Joyriding, vermissing en diefstal

x

Schade door natuurrampen of brand

x

x

Eigen schade door aanrijding

x

x

De Camperverzekering

Als u zorgeloos en verzekerd op vakantie wilt met uw camper is de camperverzekering een ideale oplossing voor u.  De camperverzekering is een goedkope en speciale verzekering met verschillende dekkingsvormen. Ludwig Hypotheken en Verzekeringen heeft voor u een selectie gemaakt met de goedkoopste verzekeringen. Door deze verzekeringen kan u zorgeloos op vakantie.

De camperverzekering wijkt af van de normale autoverzekering. Het grootste verschil is de maandelijkse premie een autoverzekering is vaak veel duurder dan een camperverzekering. Dit komt omdat u vaak minder kilometers rijd met uw camper dan met uw auto. Het zorgt dus voor een minder groot risico voor de verzekeringsmaatschappij en daardoor dus ook een lagere premie.

Verschillende dekkingen en premie

Door ons ruime aanbod aan verzekeringsmaatschappijen kunnen wij u voorzien van de beste verzekering. Het is bij ons namelijk mogelijk om een vergelijking te maken tussen de aangesloten maatschappijen zodat u de meest aansluitende verzekering kan afsluiten.

Door uw gegevens in te vullen kunnen wij voor u een vergelijking maken tussen de verschillende maatschappijen. De gegevens die u nodig heeft voor het afsluiten van een camperverzekering zijn: uw kenteken,  uw postcode, uw geboortedatum en het aantal schadevrije jaren. Door deze gegevens van tevoren uit te zoeken is de keuze erg makkelijk en snel gemaakt.

Wat klanten zeggen over onze service

Top klantenservice!

Stijn
2020, Holthone

Verschillende dekkingen

Zoals hierboven beschreven zijn er verschillende dekkingen mogelijk bij een camperverzekering. In het overzicht kan u al goed achterhalen wat elke dekking inhoud. Hier onder geven we nog wat extra uitleg over de dekkingsvormen.

WA dekking

Dit is de goedkoopste dekkingsvorm en deze is tevens verplicht. De WA dekking dekt alleen schade aan voertuigen van anderen. Wanneer u dus een ongeluk veroorzaakt dan word de schade aan uw eigen voertuig niet gedekt.

WA beperkt casco

Dit is een iets duurdere variant als de WA dekking. Er zijn echter ook meerdere situaties gedekt op de WA beperkt casco variant. Deze dekt bijvoorbeeld ook schade bij blikseminslag, inbraak, ruitbreuk, brand, diefstal en storm.

Allrisk

Dit is de duurste en tevens meest complete dekkingsvariant. Naast de dekkingen hierboven biedt de allrisk dekking ook dekking tegen schade aan uw eigen voertuig.

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een zelfbouwcamper laten verzekeren

Het is ook mogelijk om bij ons uw zelfbouwcamper te verzekeren. Dee dient dan wel zodanig gekeurd zijn bij het RDW. U heeft in het overgrote geval niet eens een aanvullend inspectierapport nodig.

Hoe zit het met de wegenbelasting bij een camper

U dient wegenbelasting te betalen wanneer u met de camper gaat rijden. Als uw camper 40 jaar of ouder is dan betaald u deze echter niet meer. Doordat campers maar enkele weken per jaar gebruikt worden is deze wegenbelasting een stuk goedkoper dan voor personenauto’s

Zijn er gordels verplicht voor een camperverzekering

Op het kentekenbewijs staan het aantal zitplaatsen van uw caravan. De plaatsen dienen voorzien te worden van gordels. In de regel mogen alleen de zitplaatsen die voorzien zijn van gordels gebruikt worden tijdens het rijden.

Groene kaart camperverzekering

Al onze camperverzekeringen zijn inclusief groene kaart. De groene kaart word gezien als bewijs dat u verzekerd bent bij grenscontroles. De groene kaart is inmiddels een beetje overbodig geworden omdat dit tegenwoordig via het kentekenbewijs ingezien kan worden. Het is echter nooit verkeerd om de groene kaart bij u te hebben wanneer u over de grens gaat.  Het tonen van de groene kaart gaat vaak sneller dan via het kentekenbewijs. Mocht u de groene kaart kwijt zijn dan kan u deze bij ons kosteloos aanvragen.

Wellicht ook interessant

Ludwig Financieel Advies