Caravanverzekering

Net als bij alle verzekeringen zijn er bij camperverzekeringen ook premieverschillen tussen maatschappijen te ontdekken. De premieverschillen bij een caravanverzekering kunnen fors oplopen. Dit is afhankelijk van uw gekozen dekking en de maatschappij waar u verzekerd bent. Doordat wij zijn aangesloten bij verschillende maatschappijen kunnen wij u de meest gunstige caravanverzekering bieden.

Het is verstandig om u van tevoren in te lezen over de verschillende dekkingsvormen en de polisvoorwaarden door te lezen. De meeste mensen lezen deze pas door wanneer er schade optreedt. Op dat moment bent u te laat en kan u niks meer wijzigen aan uw verzekering.

De standaard caravanverzekering

Een standaard caravanverzekering bied dekking tegen diefstal en tegen brand. In de meeste gevallen keert de verzekeraar ook uit bij stormschade. Dit geld echter niet bij hagelschade. Er zijn echter toch veel caravaneigenaren die er vanuit gaan dat schade door een hagelbui gedekt is. Dit kan ook zeker het geval zijn maar dit moet dan wel in de polisvoorwaarden van de verzekering opgenomen zijn. Door het veranderende klimaat en dus ook de weersomstandigheden is het verstandig om goed te kijken naar uw dekking. Het is daarom ook verstandig om een uitgebreide dekking te kiezen.

Overstappen van caravanverzekering

Wanneer u al een aantal jaren een caravanverzekering hebt lopen is het verstandig om eens te gaan vergelijken. De premies kunnen bij een andere maatschappij namelijk goedkoper zijn dan de maatschappij waar u nu zit. Dit kan al snel oplopen tot tientallen euro’s per jaar. Kijk daarom snel of u goedkoper uit kan.

Aandachtspunten bij het afsluiten van een caravanverzekering

Het is belangrijk om de waardes van de caravan goed in te voeren. Door deze waardes goed in te voeren bent u tegen het juiste bedrag verzekerd. Dit zorgt dus dat u niet onder- en zeker niet over verzekerd bent. Het is ook slim om te kijken naar de attributen die u de caravan heeft. Gebruikt u bijvoorbeeld een voortent of een mover dan dienen deze natuurlijk ook meeverzekerd te worden. Het is daarom belangrijk om tussentijds uw caravanverzekering na te kijken.

Wat klanten over onze service zeggen

Top klantenservice!

Stijn
2020, Holthone

Mogelijke dekkingen

Er zijn net zoals bij bijna elke verzekering ook verschillende dekkingsvormen mogelijk. Bij een caravanverzekering word hierin onderscheid gemaakt tussen de volgende dekkingen:

  • Standaarddekking
  • Uitgebreide dekking
  • Extra uitgebreide dekking

Deze dekkingen zijn standaard en hierdoor kunt u dus gemakkelijker een keuze maken. Tevens kan u de voorwaarden inzien waardoor u de juiste keuze kan maken tussen de verschillende dekkingen.

Veelgestelde vragen

Is de caravanverzekering verplicht

Doordat een caravan zichzelf niet kan voortbewegen valt deze niet onder de verzekeringsplicht voor motorrijtuigen. Wij raden u echter wel aan om deze te laten verzekeren omdat de schade aan een caravan flink kan oplopen.

Is de groene kaart verplicht bij een caravan

Zoals u misschien wel weet is de groene kaart het verzekeringsbewijs welke geld op internationaal gebied. U ontvangt deze bij het afsluiten van uw caravanverzekering. Het is echter ook mogelijk dat uw groene kaart voor uw auto al volstaat. Wij raden u echter aan om ten alle tijdens de groene kaart van uw caravan bij u te hebben. Dit neemt een hoop zorgen weg.

Hoe sluit ik een caravanverzekering af

Door onze tool is het mogelijk om binnen een paar minuten de gewenste dekking af te sluiten. U vult de gegevens in in het aanvraagformulier en door ons ruime aanbod krijgt u de beste keuzes te zien. U kan hierna een offerte hiervoor aanvragen of er voor kiezen om deze af te sluiten.

Huidige caravanverzekering opzeggen

Nadat uw caravanverzekering meer dan een jaar looptijd heeft gehad dan kan u deze per direct opzeggen. Dit doet u door een bericht te sturen naar uw verzekeraar waarin u aangeeft de polis te willen royeren. Dit kan op verschillende manieren zo kan u een aangetekende brief sturen, maar tegenwoordig voldoet een e-mail in de meeste gevallen ook. Nadat u de opzegging door heeft gevoerd is het verstandig om na te vragen of deze is aangekomen. Hierdoor bent u er zeker van dat de polis op gewenste datum geroyeerd word en u niet onnodig premie betaald.

Wellicht ook interessant

Ludwig Financieel Advies