Doorlopende reisverzekering

Doormiddel van een doorlopende reisverzekering bent u het gehele jaar door verzekert tegen schade of diefstal die zich tijdens een reis kan vooroden. De verzekering biedt dekking voor een onbeperkt aantal reizen. De dekking is echter alleen geldig wanneer u daadwerkelijk op reis bent.  De reisverzekering vergoed kosten voor hulp, schade of overige kosten . Er zijn echter wel verschillende dekkingen mogelijk zo is er een Europa dekking maar ook een wereldwijde dekking mogelijk. Ook het aantal personen wat verzekerd is is te wijzigen.

Mogelijke dekkingen

Er zijn verschillende dekkingen mogelijk bij een doorlopende reisverzekering. Hieronder zijn de verschillende keuzemogelijkheden weergegeven waartussen u kan kiezen:

Medische dekking

De medische dekking is de meest gekozen keuzedekking en deze biedt dekking tegen onverwachte of spoedeisende medische behandelingen. Het is dus als het ware een aanvullende dekking op uw zorgverzekering. Voor het afsluiten van deze keuzedekking is het tevens verplicht dat u een Nederlandse zorgverzekering heeft.

Bijzondere sporten

Voor bijzondere sporten zoals recreatief duiken of wintersport zijn er aparte dekkingen beschikbaar. Dit komt omdat er een groter risico aanwezig is bij het uitvoeren van deze sporten.  De materialen kunnen bijvoorbeeld beschadigen en u hebt bovendien meer kans op een ongeluk. Het is daarom belangrijk om dit aan te geven bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering.

Bagage

Deze keuzedekking biedt dekking tegen diefstal, verlies en beschadiging van uw bagage. De verzekerde bedragen verschillen per maatschappij en daarom is het ook belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te lezen. In de regel wordt er voor bagage dat niet ouder is dan 1 jaar de nieuwwaarde vergoed. Na 1 jaar word uw bagage naar dagwaarde vergoed. Dit is minimaal 15% van de nieuwwaarde van uw bagage. Ook word bij deze dekking meestal de vervanging van uw reisdocument vergoed.

Pechhulp op reis

Wanneer u op vakantie niet meer verder kunt rijden of op een andere plek moet overnachten biedt de pechhulp hiervoor dekking. U bent verzekerd voor hulp en de extra kosten die u moet maken. Schade of diefstal van uw voertuig word echter niet vergoed en is ook niet verzekerd. Kijk altijd even goed in de polisvoorwaarden voor de dekkingsregio van de pechhulp.

Geld dekking

Het is mogelijk om uw geld mee te verzekeren tot een bepaald bedrag per reis. Dit bedrag is per verzekeringmaatschappij verschillend. Met geld worden betaalmiddelen bedoeld in de vorm van biljetten en munten.

Ongevallendekking

Het is mogelijk om een ongevallendekking af te sluiten bij uw doorlopende reisverzekering.  U bent dan verzekerd tegen blijvende invaliditeit en overlijden. De bedragen die u uitgekeerd zijn staan vast per maatschappij.

Sportuitrusting

Het is mogelijk om bovenop het bedrag dat u heeft verzekerd op uw bagage een extra dekking af te sluiten. Het bedrag wat u maximaal kan verzekeren aan sportuitrusting verschilt per maatschappij.

Doorlopende annuleringsdekking

Wanneer u een reis heeft geboekt maar deze onverwachts niet kan doorgaan schiet de doorlopende annuleringsdekking te hulp. De kosten die u heeft gemaakt en niet terugkrijgt worden vergoed met deze dekking. Er zitten echter nog wel wat haken en ogen aan deze dekking. Zo staat er in de polisvoorwaarden beschreven in welke situaties u recht heeft op uitkering. Het is daarom belangrijk om deze eerst goed door te lezen voordat u deze dekking afsluit.

Zakelijke reisverzekering

Bij is een reisverzekering is de standaard dekking puur voor particuliere reizen. Het is echter ook mogelijk om een keuzedekking te selecteren waardoor u ook voor zakelijke reizen verzekerd bent.

Wat klanten zeggen over onze service

Top klantenservice!

Stijn
2020, Holthone

Doorlopende reisverzekering verplicht?

De doorlopende reisverzekering is geen verplichte verzekering. Toch raden wij deze sterk aan omdat deze enorm veel geld kan besparen wanneer u in vervelende situaties zit op reis.

In welke situaties ben ik niet verzekerd met een doorlopende reisverzekering

Binnen een aantal situaties bent u niet verzekerd met een doorlopende reisverzekering. U bent in de volgende verzekeringen namelijk niet verzekerd:

  • Schade die van tevoren te verwachten was
  • Schade door toedoen van alcohol en drugs
  • Wanneer er voor u bestemming een negatief reisadvies is afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse zaken. Schade door molest is tevens een uitsluiting
  • Wanneer u geen geldig rijbewijs heeft
  • Wanneer u fraude pleegt bij het afsluiten van de verzekering of bij het melden van de schade. Tevens zijn roekeloos gedrag, opzet of criminele en strafbare activiteiten uitgesloten

Veelgestelde vragen

Wie kan ik bereiken in geval van nood tijdens mijn reis

Wanneer er iets mis gaat tijdens uw reis en uw dringend hulp nodig heeft dan kan u bellen met de Alarmcentrale. Het is slim om dit te doen in geval van nood aangezien de kosten soms onredelijk hoog zijn. Wanneer u dit niet heeft kort gesloten krijgt u deze mogelijk niet vergoed

Hoe geef ik de schade door

Het is belangrijk dat als u schade heeft u dit zo snel mogelijk door geeft aan ons. Ook is het belangrijk om ons op de hoogte te stellen wanneer er zaken veranderen.

Kan ik mijn eigen risico aanpassen op mijn doorlopende reisverzekering

Bij de meeste reisverzekeringen is het mogelijk om uw eigen risico aan te passen. Dit eigen risico heeft invloed op uw premie. Des te hoger uw eigen risico des te lager de premie is.

Hoe kies ik de meest geschikte dekking

Het is eerst van belang om te kiezen tussen de verschillende keuzedekkingen hierboven. Wanneer u deze keuze heeft gemaakt kan u via onze website makkelijk de verschillende verzekeraars vergelijken. Wanneer u de keuze heeft gemaakt dan kan u via onze website makkelijk de verzekeringen afsluiten.

Wellicht ook interessant

Ludwig Financieel Advies