Fietsverzekering

WA

WA-beperkt casco

Allrisk

Diefstal

Beschadiging

x

Ongevallendekking

x

x

Verhaalsbijstand

x

x

Waarom een fietsverzekering afsluiten

De aanschaf van een nieuwe fiets is meestal erg duur. Nieuwe fietsen zijn erg diefstalgevoelig en dit is natuurlijk zonde. Daarom is de fietsverzekering in het leven geroepen. U kan tenslotte wel de beste sloten kopen maar compleet voorkomen van een fietsen diefstal kan u nooit. Het is meestal moeilijk om bij aankoop van uw fiets een verzekering af te sluiten, maar het is aan te raden om deze online af te sluiten. Dit komt omdat de verzekeringen online een stuk voordeliger zijn.

Situaties waarin een fietsverzekering handig is

Zoals hierboven beschreven zijn er een aantal dekkingsvormen mogelijk bij een fietsverzekering. Zo zijn er verzekeringen die alleen dekking bieden tegen diefstal maar je hebt ook completere verzekeringen. De fietsverzekering word niet aangeboden door alle verzekeraars. Daarom hebben wij voor u een selectie gemaakt waarin u de meest voordelige verzekering bij uw situatie kan kiezen. Wanneer u de fietsverzekering online afsluit is deze ook gelijk al verzekerd.

Wat klanten zeggen over onze service

Top klantenservice!

Stijn
2020, Holthone

Welke dekkingen zijn er mogelijk

Voor een fietsverzekering zijn er verschillende dekkingsvormen mogelijk. Zo bent u bij de minimale dekking alleen verzekerd tegen diefstal. U kan zich ook nog verzekeren tegen beschadiging van de fiets bij een aanrijding en het is zelfs nog mogelijk om een ongevallendekking af te sluiten. De premie van de fietsverzekering loopt op naarmate de dekkingsvorm breder word.

Aanvullende dekkingen

Naast de standaard dekkingen bij de fietsverzekering zijn er een aantal aanvullende dekkingen mogelijk. Deze dekkingen zijn wel gerelateerd aan de fietsverzekering.

mogelijke aanvullende dekkingen:

  • pechhulp: Bij de pechhulpverzekering heeft u recht op 24/7 ANWB hulp binnen Nederland. Wanneer het niet mogelijk is om uw fiets onderweg te repareren, dan wordt u samen met uw fiets naar een rijwielspecialist gebracht
  • ongevallenverzekering: U krijgt bij een ongevallenverzekering bij blijvende invaliditeit door een fietsongeval €10.000 uitgekeerd. Wanneer u overlijd door een fietsongeval krijgt u €5.000 uitgekeerd.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om mijn fietsverzekering over te zetten bij verkoop van mijn fiets

Mocht u uw fiets verkocht hebben is het niet mogelijk deze verzekering over te dragen op de nieuwe eigenaar van de fiets. U kan de fietsverzekering dan gewoon beëindigen zodat u niet zonder reden premie betaald.

Is het mogelijk om een tweedehands fiets te verzekeren

Het is mogelijk om uw tweedehands fiets bij ons te verzekeren. De uitkering voor een tweedehands fiets is wel anders. Zo is er bij een nieuwe fiets uitkering aan de hand van nieuwprijs. Bij een tweedehandsfiets ontvangt u een gebruikte fiets van dezelfde kwaliteit wanneer uw fiets gestolen is.

Is het mogelijk om een fietsverzekering af te sluiten met 1 fietssleutel

Wanneer u in aanmerking wil komen voor een vergoeding op de fietsverzekering dient u minstens 2 originele sleutels te hebben.

Eisen van de verzekeringsmaatschappij

De verzekeringsmaatschappij gaat er natuurlijk van uit dat u er alles aan doet om schade en diefstal aan uw fiets te voorkomen. U dient bij diefstal zo snel mogelijk contact op nemen met de verzekeraar. Daarna dient u de aanwijzingen van de verzekeraar op te volgen. Het komt er eigenlijk op neer dat ui de kans op schade zo klein mogelijk moet houden.

Tevens stelt de verzekeraar eisen aan het slot die aanwezig is op de fiets. Er moet namelijk minstens een twee sterren slot die door de ART is goedgekeurd. Bij diefstal dient u beide sleutels kunnen overhandigen. Het is daarom van belang dat u bij verlies melding maakt bij de verzekeraar.

Accessoires meeverzekeren

Wanneer u uw fiets uitrust met accessoires zijn deze niet standaard meeverzekerd op uw fietsverzekering. U kan de waarde van de verschillende accessoires bij elkaar optellen en deze los meeverzekeren. Het is belangrijk dat u dit niet vergeet omdat u ander bij diefstal of beschadiging hier geen vergoeding voor uitgekeerd krijgt. Om te zien of iets accessoires zijn word er gekeken naar de standaard levering vanuit de fabriek. Alle accessoires die hier aan zijn toegevoegd dienen dus apart verzekerd te worden.

Wellicht ook interessant

Ludwig Financieel Advies