Inboedelverzekering

Basis

All-risk

Diefstal en inbraak

Omvallen van bomen en aanrijding

Brandschade

Schade door stoten en vallen

x

Wat is een inboedelverzekering

Een inboedel dekt de schade die aangericht word aan uw inboedel. Onder inboedel worden alle spullen in uw huis verstaan die verplaatsbaar zijn. Deze spullen zitten dus niet nagelvast aan de woning. U kan hierbij denken aan apparatuur, kleding en meubels. Een makkelijk hulpmiddel is alles wat u met een verhuizing makkelijk mee kan nemen valt onder de inboedel. Schade hieraan kan bijvoorbeeld plaats vinden door wateroverlast, inbraak, brand of vandalisme. Spullen die nagelvast aan uw woning zitten zijn te verzekeren onder de opstalverzekering.

Waarom zou ik een inboedelverzekering afsluiten

In de meeste gevallen is een inboedelverzekering een erg verstandige keuze. U mag dan misschien niet over dure meubels of andere dure items beschikken die onder deze verzekering vallen. Wanneer je alle spullen van de inboedel bij elkaar optelt dan kan dit toch flink oplopen.  In het geval van brand of inbraak en een groot gedeelte van de schade verloren gaat, moet u anders al deze spullen in een keer terug kopen. Dit kan zorgen voor een grote kostenpost. Het is daarom zeker verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten . Ook schade door noodweer wordt vaak gedekt, bekijk hiervoor voor de zekerheid even uw polisvoorwaarden.

Wat klanten zeggen over onze service

Top klantenservice!

Stijn
2020, Holthone

Wat word allemaal gedekt onder een inboedelverzekering

Onder de dekking van de de inboedelverzekering vallen de roerende zaken die in uw huis aanwezig zijn. Roerende zaken zijn alle spullen in uw huis die verplaatsbaar zijn. U kan hierbij bijvoorbeeld denken aan stoelen, kasten en tafels. Een ingebouwde keuken valt daarin tegen niet onder de inboedel. Deze is namelijk niet eenvoudig en zonder schade te veroorzaken verplaatsbaar. De inboedel is in de meeste gevallen op nieuwwaarde verzekerd.

De kosten van een inboedelverzekering

De premie van de inboedelverzekering is afhankelijk van de volgende factoren:

  • Eigen risico
  • Inbraakbeveiliging
  • Bouwwaard
  • Gekozen dekking
  • Woonplaats
  • Bouwwaard
  • Samenstelling van uw gezin
  • Verzekerd bedrag

De grote van de woning is bijvoorbeeld van invloed op de grote van uw inboedel. In een grote woning kan u meer inboedel kwijt dan in een kleine woning. Verder is de grote van het gezin ook van belang omdat dit ook invloed heeft op het aantal spullen. Ook het aantal inbraken is van belang in uw woonplaats omdat dit directe invloed heeft op het risico.

Veelgestelde vragen

Is een inboedelverzekering verplicht

Het is niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Het is echter wel sterk aan te raden om deze af te sluiten. Wanneer u de waarde van al uw spullen bij elkaar op telt komt u al snel op een hoog bedrag uit. In geval van brand zal u dan al deze voorwerpen in een keer terug moeten kopen.

Bied een inboedelverzekering dekking tegen schade aan een telefoon of tablet

Bij de meeste inboedelverzekeraars is er vaak geen dekking bij het laten vallen of stoten van een mobiele telefoon. Dit hangt af van de verzekeringsmaatschappij en de gekozen vorm. Kijk daarom altijd eerst even goed in de polisvoorwaarden of deze gedekt is op uw polis voordat u contact met ons opneemt.

Is het mogelijk om een inboedelverzekering af te sluiten met een strafblad

Een strafblad maakt het afsluiten van verzekeringen een stuk lastiger. Verzekeringsmaatschappijen doen namelijk aan risicoanalyse. Dit doen ze voor het afsluiten van de verzekering en een strafblad wordt gezien als een verhoogd risico. De verzekeringsmaatschappijen gaan er eigenlijk vanuit dat iemand met een strafblad  minder nauwkeurig omgaat met de verzekeringsregels. Dit zorgt er voor dat veel maatschappijen de aanvraag weigeren.

Inboedelverzekering bij een huurhuis

Bij een koophuis heeft u vaak een opstal en een inboedelverzekering afgesloten. Wanneer u echter een woning huurt is opstalverzekering niet meer nodig. De verhuurder betaald deze kosten namelijk al voor u. Wij raden u echter wel ten sterkste aan om een inboedelverzekering af te sluiten bij uw huurhuis.

Het zit namelijk zo bij een huurhuis heeft u te maken met het huurdersbelang. Onder het huurderbelang vallen verbeteringen die u aan de woning heeft aangebracht, maar bij verhuizing ook weer achterlaat in de woning. U kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een nieuwe badkamer of keuken. Doordat u deze zelf heeft betaald blijft dit uw eigendom. Normaal gesproken zal dit dan onder de opstalverzekering vallen aangezien het nagelvast aan de woning zit. Bij een huurhuis werkt dit anders. U kan namelijk verbeteringen die u heeft aangebracht meeverzekeren in de inboedelverzekering.

Wellicht ook interessant voor u

Ludwig Financieel Advies