Invalidenwagenverzekering

Wanneer u in bezit bent van een invalidenwagen en deze op uw naam staat is het verplicht om minstens een WA dekking hierop af te sluiten. De premies van een invalidenwagen zijn in de meeste gevallen erg voordeling. Verder is er niet veel keuze in dekking omdat er maar 2 dekkingen mogelijk zijn.

Doordat deze verzekering erg lastig te regelen is zijn er maar enkele aanbieders die deze aanbieden. Wij hebben daarom voor u uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste dekkingsvormen. Klaverblad verzekeringen biedt hiervoor de beste optie. Klaverblad is namelijk snel met het verstrekken van de documenten en bovendien zijn de premies erg voordelig.

Mogelijke dekkingen

Zoals hierboven beschreven zijn er maar 2 dekkingen mogelijk bij een invalidenwagenverzekering. Hieronder zullen we de dekkingen weergeven en kort uitleggen wat deze inhouden

  • WA dekking: De WA dekking biedt alleen dekking tegen schade die uw aanricht aan anderen waar u dus verantwoordelijk voor bent. U kan hierbij denken aan het aanrijden van een voetganger met uw voertuig
  • WA Allrisk: Deze dekking biedt net als de WA ook dekking tegen schade waar u verantwoordelijk voor bent bij de tegenpartij. De aanvullende dekking is dat u ook schade uitkering krijgt voor schade aan uw eigen voertuig. Mocht de schade niet meer te herstellen zijn dan krijgt u de dagwaarde van het voertuig uitgekeerd.

Wat klanten zeggen over onze service

Top klantenservice!

Stijn
2020, Holthone

Wanneer is de WA invalidenwagenverzekering voor u de beste optie

Een WA dekking is de beste optie wanneer u in het bezit bent van een invalidenwagen met een lage waarde. Deze omschrijving is een relatief begrip en is voor iedereen anders. Een WA dekking is ook de beste optie voor een invalidenwagen waarbij de levensduur kort is. Wanneer u deze namelijk WA allrisk verzekerd is de premie en de waarde van het voertuig niet meer in evenwicht. U betaald dan dus teveel premie voor het voertuig

Wanneer is de WA allrisk dekking voor u de beste optie

Dit is de meest uitgebreide optie voor een invalidenverzekering. Deze keert bijvoorbeeld ook uit bij brandschade, diefstal en een ongeval. Voor een nieuwe invalidenwagen is dit dus de beste optie. Bij wat oudere invalidenwagens kan dit tevens de beste keuze zijn. Wij raden u aan om een offerte voor beiden op te laten stellen. Wanneer het premie in vergelijking tot de waarde toch te hoog is, kan u alsnog kiezen voor de WA dekking. U moet zich hierbij wel realiseren dat de standaard WA dekking veel beperkter is dan de Allrisk dekking.

Onze partner

Verzekeringsperiode invalidenwagenverzekering

Bij de invalidenwagenverzekering geldt er in tegenstelling tot andere verzekeringen een afsluitdatum. Deze is per 1 mei en de verzekering loopt dus ook altijd van 1 mei tot 1 mei in het daarop volgende jaar. Mocht u de verzekering niet op 1 mei afsluiten dan wordt de premie pro rota berekend. Hiermee wordt bedoeld dat de de premie ingaat per ingangsdatum en afloopt per 1 mei.

Wanneer u de verzekering online afsluit is het nog niet mogelijk om directe dekking te krijgen. Dit houdt in dat u niet direct in het voertuig kan gaan rijden. Mocht de verzekeraar de verzekering accepteren dan krijgt u per post een verzekeringssticker. Deze sticker dient u op het voertuig te bevestigen. Na het bevestigen van deze sticker kan u met het voertuig de openbare weg op.

Veelgestelde vragen

Wat houdd de WA dekking in

Dit is de basisdekking bij alle verzekering en zo dus ook bij de invalidenwagenverzekering. Tevens is dit de goedkoopste dekking die er mogelijk is. Deze dekking vergoed alleen schade aan derden en dus niet aan uw eigen invalidenwagen.

U kan dus besparen door te kiezen voor deze dekking. Bij schade kan deze keuze echter verkeerd uitpakken. Zoals hierboven genoemd wordt alleen schade aan derden vergoed.  De schade die u aan uw eigen voertuig leid komen dus voor uw eigen rekening.

Wat houd de All risk in

Dit is de meest uitgebreide dekking voor verzekeringen. Dit geld dus ook voor de invalidenwagen verzekering. Deze dekt tevens schade aan uw eigen voertuig bij onder andere storm, aanrijding, ruitbreuk en brand.

Wellicht ook interessant voor u

Ludwig Financieel Advies