Motorverzekering

Let op dit zijn standaard voorbeelden. Kijk in uw polisvoorwaarden voor exacte informatie over de dekking op uw polis.

WA (verplicht)

WA beperkt casco

All-risk

Schade aan anderen

Diefstal en Brandschade

x

Schade aan eigen motor

x

x

Bent u op zoek naar een motorverzekering die aansluit bij uw wensen? Dan bent u bij Ludwig Hypotheken en Verzekeringen aan het juiste adres. Door ons ruime aanbod aan aanbieders , kunnen wij u voorzien van de beste verzekeringen. Het enige wat u nog staat te doen is het kiezen van de juiste dekking en het doorgeven van uw gegevens.

De meeste verzekeraars bieden dezelfde drie verzekeringsvormen aan. Het zou logisch zijn dat deze premies dichtbij elkaar liggen. Dit is echter niet het geval, u moet er namelijk niet raar van op kijken als de duurste maatschappij een veelvoud vraagt van de goedkoopste maatschappij. Deze verschillen zijn vaak niet te verklaren in dekking. Kies daarom voor ons, zodat wij voor u de beste en goedkoopste verzekering uit kunnen kiezen

Wat klanten zeggen over onze service

Top klantenservice!

Stijn
2020, Holthone

De beste motorverzekering voor u

Wij hebben voor u een online formulier opgesteld waarin u al de benodigde gegevens kan achter laten. U kan hierbij denken aan: uw geboortedatum, kenteken en uw aantal schadevrije jaren. Na het invullen van deze gegevens kiest u de gewenste dekking. U kan er voor kiezen om een factuur op te vragen van meerdere dekkingen. Na het volledig invullen van de gegevens gaan wij voor u aan de slag.

De premie van de motorverzekering wordt vastgesteld aan de hand van verschillende factoren. U kan hierbij denken aan specificaties van de motor en persoonlijke gegevens.  Verder zijn uw schadevrije jaren van belang bij het maken van de berekening. Ludwig Hypotheken en verzekeringen heeft deze gegevens nodig om de verschillende aanbieders te vergelijken en de beste verzekering voor u uit te zoeken.

Wist u dat de voorbanden van motoren drie keer zoveel water verplaatsen dan de achterbanden
biker-407123_1920

Mogelijke dekkingen bij een motorverzekering

Voor uw motorverzekering zijn verschillende dekkingen mogelijk. Om vast te stellen welke dekking het meest geschikt is wordt vaak gekeken naar de waarde en het bouwjaar van de motor. Voor een nieuwe motor of een duur exemplaar is de volledige casco vaak de beste optie. Een motor met beperkte waarde is meestal het beste WA te verzekeren. Door onze verzekering kan u inzien welke optie uiteindelijk het beste is voor u.

Veelgestelde vragen over de motorverzekering

Is een motorverzekering verplicht?

Het is wettelijk verplicht om uw motor te verzekeren zodra het kenteken op uw tennaam gesteld word. De gegevens van u als eigenaar zijn vanaf dat moment namelijk bekend bij de RDW. Een motor die al op uw naam is overgeschreven, maar nog staat bij de verkoper, moet vanaf het moment dat de motor tennaam gesteld is op uw naam verzekerd worden. het is dus vanaf dat moment wettelijk verplicht om uw motor te verzekeren

Is het mogelijk om een winterstop op mijn motorverzekering aan te vragen

Mocht u niet van plan zijn om in de winter op uw motor te gaan rijden. Kunnen wij voor u een winterstop aanvragen. De periode van deze winterstop verschilt per maatschappij, maar deze loopt meestal van 1 december tot 1 maart. U bent tijdens deze periode wel verzekerd tegen schade die niet veroorzaakt is door deelname aan het verkeer. De dekking geldt dus in deze periode alleen niet voor weggebruik

Zijn er aanvullende verzekeringen mogelijk voor mijn motorverzekering

Er zijn boor uw motorverzekering aanvullende dekkingen beschikbaar. U kan hierbij denken aan: een ongevallen-opzittendenverzekering, een schadeverzekering voor opzittenden en de rechtsbijstandsverzekering. Wanneer u een van deze dekkingen wilt afsluiten kan u deze aanvinken in het aanvraagformulier.

Is er een oldtimer motorverzekering

Wanneer u motor 20 jaar of ouder is en deze niet meer meer dan 7500 kilometer op jaarbasis rijd. Dan komt deze in aanmerking voor een oldtimer motorverzekering. De premie van deze verzekering ligt meestal een stuk lager dan de normale motorverzekering.

Verschillende dekkingen

WA dekking:

Dit is de minst complete dekking en deze dekt alleen schade aan schade die is aangericht aan voertuigen van anderen. De verzekeraar vergoedt namelijk alleen de schade waar jij wettelijk voor aansprakelijk bent of waar de bestuurder van de motor wettelijk aansprakelijk voor is. Deze dekking is het meest geschikt voor motoren met een lage waarde.

WA beperkt casco:

De premie van de beperkte cascodekking is in de meeste gevallen maar iets hoger dan de WA dekking. De beperkte casco dekking biedt naast de standaard WA dekking ook dekking bij de volgende schadeoorzaken;

  • Bliksemschade
  • Brand en ontploffing
  • Stormschade en hagelschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Poging tot diefstal of diefstal
  • Ruitbreuk

Bij uitkering van een van deze schades wordt er geen claim gedaan op schadevrije jaren. Bij een door u veroorzaakt ongeval kost dit u 5 schadevrije jaren. Wanneer schade zich voordoet door bijvoorbeeld blikseminslag heeft dit geen betrekking op uw schadevrije jaren.

WA volledig casco:

Dit is de meest uitgebreide motorverzekering. Naast dekking tegen bovenstaande voorvallen biedt deze ook dekking tegen schade aan uw eigen motor. Deze verzekeringen raden wij u aan wanneer u een nieuwe motor heeft of een exemplaar die veel geld waard is.  Met deze dekking voorkom je dat je grote schade aan uw motor zelf moet betalen.

Ludwig Financieel Advies