Scootmobielverzekering

WA (verplicht)

All-Risk

Schade aan anderen

Inbraak en vandalisme

x

Diefstal, verduistering of poging daaroe en joyriding

x

Schade door slechte weersomstandigheden

x

Van de weg of te water raken, slippen of botsen

x

Een ander van buitenkomende schadeoorzaak

x

Scootmobiel verzekeren

Bij een scootmobiel hoort een goede en bovendien ook een goedkope scootmobielverzekering. Door onze ruime aanbod aan aanbieders kunnen wij deze voor u vergelijken en zo de beste optie voor u kiezen.

Door onze ervaring en kennis op het vlak van scootmobielverzekeringen en uw gegevens kunnen wij voor u de juiste keuze maken. Het voordeel hiervan is dat u de beste verzekering krijgt en hiervan bijna geen werk heeft.

Wist u dat de snelste scootmobiel snelheden tot 25km per uur kan bereiken
mobility-scooter-1372965_1920

Is het verplicht om een scootmobiel af te sluiten

Wanneer een scootmobiel op uw naam staat, dan heeft u ook een verzekeringsplicht. Als u met de scootmobiel op de openbare weg komt, dan moet deze verzekerd zijn. Maar deze verplichting geldt niet alleen voor gebruik op de openbare weg. Ook bestaat er namelijk een verzekeringsplicht buiten de openbare weg.

Wanneer u uw scootmobiel niet verzekert, kunt u een bekeuring krijgen voor het onverzekerd rondrijden. Bij een aanrijding met een onverzekerde scootmobiel ontstaat er echter een groter probleem. De veroorzaakte schade is namelijk niet te verhalen op een verzekeraar. Het is dus verplicht om een scootmobiel te verzekeren.

Wanneer moet de scootmobiel verzekerd zijn?

Voor u de scootmobiel gaat besturen, moet u zorgen voor een verzekering. Voor deze verzekering zijn echter nog wel een paar regels van toepassing.

Zo moet u voor een scootmobiel die harder gaat dan 10 kilometer per uur minstens 16 jaar oud zijn. Wanneer de scootmobiel langzamer gaat dan deze snelheid dan is er geen minimumleeftijd vastgesteld. Verder is er geen rijbewijs nodig voor de besturing van de scootmobiel.

Hoe verzeker ik de scootmobiel

Zoals eerder genoemd hoeft u alleen maar de benodigde gegevens in te vullen in ons aanvraagformulier. Wij gaan hierna voor u aan de slag om te kijken welke scootmobiel het beste aansluit bij uw wensen.

Doordat de scootmobiel geen kenteken heeft, word er vaak gedacht dat hier ook geen verzekeringsplicht op geldt. Wanneer u de verzekering heeft afgesloten krijgt u van de verzekeringsmaatschappij een verzekeringsplaatje. Door dit plaatje kan iedereen zien dat je verzekerd bent. Dit plaatje dien je daarom ook achterop je scootmobiel te monteren. Jaarlijks ontvangt u een nieuw verzekeringsplaatje.

Verzekeringsmaatschappijen die wij voor u vergelijken

Soorten dekking

Zoals eerder genoemd is het verzekeren van een scootmobiel verplicht. Er zijn echter 2 verschillende dekkingen voor een scootmobiel.

 

WA dekking

Dit is de minst complete dekking voor een scootmobielverzekering. Tevens is deze dekking verplicht. Wij raden u deze verzekering aan wanneer u een oude scootmobiel heeft of een scootmobiel met een lage dagwaarde.

 

WA casco

Dit is de meest complete dekking voor een scootmobielverzekering. Deze raden wij vooral aan bij een nieuwe scootmobiel of een oudere met een hoge dagwaarde. De WA Casco biedt de meest uitgebreide dekking en vergoedt bijna alle schades.

Veelgestelde vragen over een scootmobielverzekering

Wanneer sluit ik de verzekering af

Voordat u deelneemt aan het verkeer dient u het verzekeringsplaatje achterop uw scootmobiel gemonteerd te hebben. Deze ontvangt u pas na het afsluiten van de verzekering. Het is daarom van belang dat u verzekerd bent voordat u met de scootmobiel gaat rijden.

Welke gegevens heb ik nodig voor het afsluiten van een scootmobielverzekering

Omdat de scootmobiel niet voorzien is van een kenteken vinden mensen het nogal lastig om de juiste gegevens aan te leveren. Daarom hebben wij voor u een aanvraagformulier opgesteld. Hierin staan de gegevens die wij van u nodig zijn voor het afsluiten van de verzekering.

Hoe krijg ik het verzekeringsplaatje van mijn scootmobiel binnen

Wanneer u een scootmobielverzekering heeft afgesloten ontvangt u het plaatje thuis per post. Deze dient u zelf te monteren achterop uw scootmobiel

Ludwig Financieel Advies