Zakelijke rechtsbijstandsverzekering

In de huidige maatschappij is het als ondernemer veel voorkomend dat u terecht komt in een conflict. In de meeste conflicten is juridische hulp hierbij wenselijk. Met een zakelijke rechtsbijstandsverzekering krijgt u advies en juridische hulp van bij een onverwacht conflict. Dit conflict moet wel ontstaan zijn door/tijdens het uitvoeren van activiteiten voor uw beroep of bedrijf. U krijgt tevens een vergoeding voor de kosten van deze hulp. U kan hierbij denken aan kosten van onafhankelijke deskundigen en proceskosten

Wat is gedekt met een zakelijke rechtsbijstandsverzekering

De zakelijke rechtsbijstandsverzekering is in bepaalde situaties te vergelijken met de particuliere verzekering. Zo zijn er bij de zakelijke rechtsbijstandverzekering ook zaken die standaard verzekerd zijn en keuzemogelijkheden. Hieronder zullen we voor u de standaard verzekerde opties weergeven en de keuzemogelijkheden die u extra kan afsluiten.

Onder de standaard dekking vallen de volgende voorvallen:

Beroepspraktijk en bedrijfsvoering

Bij deze standaard dekking krijgt u juridische hulp bij conflicten. Dit is alleen gedekt als het ontstaan is wanneer u activiteiten aan het verrichten was voor uw onderneming

Incassobijstand dekking

Met de standaard dekking bent u verzekerd voor incassobijstand. De verzekeraar neemt het proces over wanneer iemand weigert een factuur te betalen. Je kan hierbij denken aan opdrachtgevers of klanten die niet betalen.

Verkeer

Bij een standaard dekking krijgt u juridische hulp wanneer u persoonlijk letsel of schade wilt verhalen die u in het verkeer heeft opgelopen. U krijgt tevens hulp in strafzaken.

 

Verder zijn er nog een aantal keuzedekkingen mogelijk bij de zakelijke rechtsbijstandsverzekering:

 Rechtsbijstand particulier

Het is mogelijk om de aanvullende optie te selecteren waarmee u ook in particuliere zaken rechtsbijstand verzekerd bent.   U krijgt hierbij juridische hulp bij een conflict wat over een particulier onderwerp gaat.

Rechtsbijstand motorrijtuigen

Door deze aanvullende dekking krijgt u juridische hulp bij conflicten over motorrijtuigen die u gebruikt voor uw onderneming.

 

Wat klanten zeggen over onze service

Top klantenservice!

Stijn
2020, Holthone

Bijzondere voorwaarden

Voor de rechtsbijstand zijn een aantal bijzondere voorwaarden van toepassing. Zo krijgt u voor conflicten die binnen een periode van 3 maanden ontstaan geen juridische hulp. Deze dekking is echter alleen uitgesloten bij een incassobijstand. De wachttijd is niet van toepassing als het gaat om verhalen van schade aan personen of goederen. Er word pas bij conflicten vanaf €350 juridische hulp geboden. Dit is echter niet van toepassing bij incassobijstand, conflicten over schade in het verkeer en bij tucht- en strafzaken.

Doorgeven van veranderingen

Het is belangrijk om de verzekeringsmaatschappij ten alle tijden op de hoogte te houden van wijzigingen. Het is belangrijk om de schade zo snel mogelijk te melden. Door ons op de hoogte te houden van de wijzigingen voorkomt u onnodige moeizaamheden in het schadeafhandeling proces.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik mijn zakelijke rechtsbijstandsverzekering bij jullie afsluiten

Door ons ruime aanbod aan verzekeraars kunnen wij u voorzien van de beste premies. Tevens zijn wij uw aanspreekpunt in geval van schade. Wij zorgen voor de afhandeling nadat u ons heeft voorzien van de juiste informatie. Zo heeft u zelf geen zorgen meer en kan u dit gehele proces aan ons overlaten.

 

Hoe sluit ik een zakelijke rechtsbijstandsverzekering af

Door ons systeem kan u de beste rechtsbijstandsverzekering vinden. U kan hierin de polisvoorwaarden lezen en zo de juiste verzekering afsluiten. Hierdoor weet u precies welke verzekering het beste bij u aansluit.

 

Wellicht ook interessant

Ludwig Financieel Advies